Izdavač otpustio prvi talas radnika optuženih za uznemiravanje na radnom mestu

Dogodila su se i prva otpuštanja u Activision Blizzard-u nakon što je kompanija ovog leta, zbog jako loših poslovnih praksi, došla u žižu javnosti.

  • 0
Activision Blizzard Foto: Activision Blizzard

Veliki izdavač je optužen da gaji nezdravu kulturu unutar kompanije, a solidan broj radnika je optužen i za razne vidove uznemiravanja. Activision Blizzard se već nagodio sa Američkom komisijom za jednake mogućnosti zapošljavanja (EEOC), ali od danas jedna grupa radnika optuženih za seksualno uznemiravanje i diskriminaciju nije više u zgradi.

Više od dvadeset radnika Blizzard-a je danas otpušteno, a još dvadesetak pojedinaca će se suočiti sa drugim oblicima disciplinskih mera. U pismu zaposlenima, kompanija navodi da su ovi koraci preduzeti na osnovu povećanja broja prijava vezanih za uznemiravanje na radnom mestu koja su podnete ove, i prethodnih godina.

Kompanija će proširiti svoj tim za etiku i usklađenost, dodajući još 19 pozicija, kako bi se stvorila odgovornija kultura na radnom mestu. Dve od ovih pozicija će nadgledati i istrage koje se sprovode u drugim regionima sveta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA