Neće biti devete sezone balkanske PUBG lige

Najbolje PUBG ekipe sa Balkana će morati da nađu novo takmičenje jer nakon osam sezona Balkan PUBG League prestaje sa radom.

  • 0

Foto: BPL Esports

Organizatori Balkan PUBG League-a su primorani da otkažu devetu sezonu lige jer je PUBG skratio pristup esports serverima organizatorima, i na taj način ”smanjio kvalitet produkta koji su pružali igračima i gledaocima”. Osnivačima nikad nije bio cilj da kreiraju nedovršeni produkt, i složili su se da je otkazivanje lige prava odluka. Esports serveri imaju bolje performanse i stabilniju verziju igre, a omogućen je i pristup statistikama.

Osnivači lige su podelili sa nama da je od samog početka bilo problema sa finansiranjem, a prvih nekoliko sezona je stopostotno finansirano od strane vlasnika Marten Gaming-a. Ovi problemi su prevaziđeni zajedničkim naporima sa organizacijom Fortuna, a balkanska PUBG scena je u međuvremenu dostigla zavidan nivo i dobila PCS Wildcard mesto za pobednika sezone. Na žalost, svi ovi poduhvati nisu bili dovoljni za organizovanje nove sezone, a veliki je izgled da će regionalna scena ozbiljno osetiti izostanak devete sezone Balkan PUBG League.

Za nastavak razvoja PUBG-a na Balkanu je potreban solidan broj ljudi koji će raditi na ekspanziji i velikim projektima, a videćemo da li će neki drugi događaj zameniti regionalnu ligu ili se crno piše PUBG esports disciplini. Kompletan intervju sa jednim od osnivača lige možete pročitati na ovom linku.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA