≫ 

Gambit ispisao istoriju pobedom u novom finalu

Pre samo nedelju dana smo pisali o neverovatnim uspesima mlade ruske CS:GO ekipe, Gambit, koja je danas u finalu Blast Premier turnira uspela ponovo da dokaže svetu da je 2021. njihova godina!

  • 0

Foto: Blast

U velikom finalu su se sastali sa sunarodnicima, Na’Vi-em, koji je samo koji sat pre toga u jednom veoma neizvesnom dueli savladao G2. Možda bi neko rekao da su se zagrejali, dok bi drugi rekli da su bili umorniji, što uopšte nije bilo važno kada shvatite koliko Gambit dobro igra. Hobbit i njegovi momci su slavili sa 2-0, te su na taj način osvojili novi turnir, zbog kojeg će ovoga puta biti bogatiji za $225,000.

Već na startu Dust dvojke je Gambit pokazao zašto su gotovo nepobedivi ove godine. Igrali su vrlo agresivno, a kada je uz to vaš nišan na mestu, onda protivnici ne mogu puno toga da uradi, pa čak ni kada se u protivničkoj ekipi nalaze igrači poput S1mple-a i Electronica. Ax1le je još jedan bio igrač koji je pravio razliku, zbog čega je njegova ekipa slavila sa 16-12.

Zatim je usledio Mirage na kojem je Na’Vi dobro počeo osvojivši 4 početne runde. Nakon toga je Gambit vratio meč u svoju kontrolu, pošto su uzeli šest uzastopnih rundi. Do kraja prvog dela su se žuto-crni ipak stabilizovali, zbog čega je Gambit imao minimalnu prednost. Nažalost po Na’Vi, izgubili su prvih 5 rundi u drugom poluvremenu, što je ipak bila prevelika prednost. Mapa je završena rezultatom 16-11, čime je Gambirt osvojio drugi veliki trofej u roku od samo nedelju dana.

Ova mlada ekipa je do sada u 2021. godini osvojila preko miliona dolara od nagradnih fondova, zbog čega jedva čekamo da na red dođe i Major, gde ćemo konačno moći da vidimo da li je trenutno ranking realan. Gambit je dokazao da se u online eri najbolja ekipa, ali to ne mora uvek da se prenese i na lan turnire. Ukoliko bi došli i do Major trofeja ove godine, možda bi mogli da kažemo da počela era Gambita.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA