Neverovatni Gambit savladao Envy sa 3-0 u finalu Mastersa u Berlinu

Sinoć se završio VALORANT Masters u Berlinu, a mi smo dobili novog šampiona, pošto je u velikom finalu Gambit savladao Envy sa 3-0, čime su osvojili novčanu nagradu od $225.000 i osigurali plasman na završni Champion turnir, koji će se održati krajem godine.

  • 0
Gambit Printskrin: Youtube/ Valorant Champions Tour

Kao šampioni Evrope, Gambit je bio jedan od vodećih favorita za osvajanje celog turnira, ali nakon poraza u grupi od 100 Thievesa, njihov plasman u četvrtfinale je bio pod znakom pitanja. Ipak, drugom pobedom nad ekipom Crazy Racoons su uspeli da osvoje to drugo mesto, pa je usledio okršaj sa šampionima Koreje, ekipom Vision Strikers. Mnogi su verovali da ćemo u finalu najverovatnije gledati VS i Sentinels, ali je Gambit ubrzo stavio tačku na tu ideju, poštu su korejsku ekipu eliminisali već u četvrtfinalu.

Samo dan kasnije ih je čekao G2 Esports. Očekivali smo neizvesnu borbu između dve evropske ekipe, ali je usledila katastrofa za Mixwella i njegovu ekipu. Gambit je prvu mapu dobio sa 13-10, da bi onda na narednoj po prvi put na jednom internacionalnom turniru videli pobedu jedne ekipe od 13-0. Gambit je bio nezaustavljiv i potpuno zaslužno su se plasirali u veliko finale, gde ih čekao Envy, koji do tada nije izgubio nijednu mapu, a eliminisao je ekipu poput Sentinelsa i 100 Thieves-a.

Za razliku od svih ostalih mečeva na turniru koji su se igrali u BO3 formatu, finale je bilo Bo5. Kao što smo i očekivali, meč je bio veoma uzbudljiv, a Gambit je do prednosti došao tako što su na prvoj mapi slavili tek nakon produžetaka. Envy je dugo imao prednost, ali što je meč odmicao kraju, ruska ekipa je izgledala sve bolje, a neverovatni Nats je bio čovek odluke u ključnim trencuima.

Zatim je usledio Haven, gde je američka ekipa za koja je ponovo bolje startovala. Prvo poluvreme se završilo njihovim vodstvom od 8-4, koje su čuvali sve do 11-9. Tada su potpuno stali, a Redgar i njegovi momci su to znali da iskoriste, osvojivši četiri poslednje runde, što im sada donosi ogromnu prednost od 2-0.

Envy je sada morao da odigra bez greške ukoliko bi želeli da naprave preokret u ovom finalu, ali im to ruska ekipa nije dozvolila. Oni su ovoga puta došli do prednosti, koju su znali da čuvaju sve do samog kraja. Yay je dao sve od sebe da se vrate u ovaj meč, ali je Gambit sa 13-9 stavio tačku na ovaj duel.

Obe ekipe su se ovim uspehom plasirali na Champion turnir, što je mnogima bio glavni cilj pred početak turnira. Dugo smo mislili da su Sentinelsi nepobedivi, ali sada znamo da će završni turnir biti mnogo uzbudljiviji nego što smo očekivali!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA