Team Liquid je poslednji evropski predstavnik na Valorant turniru godine

Team Liquid je sigurnom igrom juče savladao Guild rezultatom 3-1 u finalu EMEA LCQ kvalifikacija i na taj način osigurao plasman na Valorant Champions turnir kao poslednji preostali predstavnik iz Evrope.

  • 0
valorant-ftw-1

Foto: Riot Games

Valorant Champions je finalni turnir godine na kojem će se sastati po nekoliko najboljih ekipa iz celog sveta. Ukupan broj ekipa je 16, od čega je 12 ekipa svoj plasman obezbedilo poenima koje su osvojili tokom sezone, dok bi poslednja četiri mesta pripala pobednicima LCQ kvalifikacija.

Team Liquid nije iskoristio svoju šansu da se direktno plasira na taj turnir, pa su to morali da urade preko LCQ-a. Uz G2, Liquid je bio glavni favorit, što je status koji su i opravdali, pošto na turniru slavili bez poraza. Finalni test ih je sačekao sinoć protiv ekipe Guild, koja je nakon pobede nad G2-om bila spremna da napravi još jedno veliko iznenađenje.

Bekamova organizacija, Guild, je mnogo bolje otvorila ovo finale, pošto je na Havenu slavila sa ubedljivih 13-5. Ipak, tada se budi Liquid, koji dokazuje da je napravio dobar potez, kada je pre samo tri nedelje u ekipu doveo Scream-ovog brata, Niveru.

Braća Benrlitom su briljirala u finalu, zbog čega je ekipa uspela da napravi preokret i da dođe do pobede od 3-1. Iako je Guild dao sve od sebe i pružio veliki otpor do samog kraja, to nije bilo dovoljno da naprave još jedno iznenađenje, zbog čega će propustiti finalni turnir.

 

Nakon što su se završile poslednje evropske kvalifikacije, preostalo je samo još jedno prazno mesto, koje će popuniti jedna severnoamerička ekipa. Njihov turnir je zbog loše organizacije odložen, pa će se nastaviti za koju nedelju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA