0

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Kada je u pitanju šargarepa - ništa se ne baca!

Šargarepa, šargarepe
Foto: pixabay.com

Zeleni vrhovi šargarepe su izuzetno hranjiv dodatak jelima koji se može koristiti kao zamena za razne vrste biljaka zbog čega ih ne trebate zanemariti u vašoj kuhinji, savetuju kulinarski stručnjaci.

Brojni restorani širom sveta koriste vrhove šargarepe za dekoraciju jela. Vrhovi imaju blago gorak ukus pa ih je poželjno kombinovati sa drugim biljem ili provući kroz sok od limuna ili sirće pre serviranja.

Spremite ovaj savršeni sos i ne bacajte nijedan deo šargarepe. Foto: Pixabay.com

Nakon branja šargarepe, dugački zeleni listovi budu prašnjavi pa ih je potrebno potopiti u posudi sa mnogo vode, isprati i ocediti. Kako biste iskoristili zelene vrhove šargarepe, britanski kuvar Tom Hunt savetuje da napravite zeleni sos u argentinskom stilu. Ovaj sos možete servirati uz testeninu, povrće ili meso.

Za pripremu sosa potrebno vam je nekoliko šargarepa sa vrhovima, 20 grama sitno iseckanog peršuna, dve kašike sušenog ili sitno iseckanog origana, dva čena belog luka, prstohvat čilija, osam kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, tri kašike crvenog vinskog sirćeta, so i biber.

Sve ove sastojke izmešajte i dobili ste argentinski sos koji može stajati u frižideru od jedne do dve nedelje.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Tagovi: meso, Šargarepa, Sos, Testenina, zeleniš

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>