0

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Kada je u pitanju šargarepa - ništa se ne baca!

Šargarepa, šargarepe
Foto: pixabay.com

Zeleni vrhovi šargarepe su izuzetno hranjiv dodatak jelima koji se može koristiti kao zamena za razne vrste biljaka zbog čega ih ne trebate zanemariti u vašoj kuhinji, savetuju kulinarski stručnjaci.

Brojni restorani širom sveta koriste vrhove šargarepe za dekoraciju jela. Vrhovi imaju blago gorak ukus pa ih je poželjno kombinovati sa drugim biljem ili provući kroz sok od limuna ili sirće pre serviranja.

Spremite ovaj savršeni sos i ne bacajte nijedan deo šargarepe. Foto: Pixabay.com

Nakon branja šargarepe, dugački zeleni listovi budu prašnjavi pa ih je potrebno potopiti u posudi sa mnogo vode, isprati i ocediti. Kako biste iskoristili zelene vrhove šargarepe, britanski kuvar Tom Hunt savetuje da napravite zeleni sos u argentinskom stilu. Ovaj sos možete servirati uz testeninu, povrće ili meso.

Za pripremu sosa potrebno vam je nekoliko šargarepa sa vrhovima, 20 grama sitno iseckanog peršuna, dve kašike sušenog ili sitno iseckanog origana, dva čena belog luka, prstohvat čilija, osam kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, tri kašike crvenog vinskog sirćeta, so i biber.

Sve ove sastojke izmešajte i dobili ste argentinski sos koji može stajati u frižideru od jedne do dve nedelje.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Tagovi: meso, Šargarepa, Sos, Testenina, zeleniš

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima