Vreme čitanja: oko 1 min.
Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jaja su nepresušan izvor inspiracije kada je kuvanje u pitanju
Ako ste mislili da od običnih kuvanih jaja ne možete da napravite aromatično jelo prevarili ste se.
Uz samo par sastojaka i malo truda, od običnih kuvanih jaja napravićete aromatično jelo i tako sprečiti bacanje viška jaja koja ste skuvali. Jaja će pri tom imati prijatan miris cimeta i lovora, a moći će dugo i da stoje u frižideru. Ovo je odlično jelo za sve one kji su na dijeti.
Kako biste spremili jaja u marinadi, sve što vam treba je sledeće:
- jaja (po receptu 15, ali možete da smanjite);
- kašičica soli;
- kašičica bibera u zrnu;
- malo cimeta;
- 500ml sirćeta;
- kašičica šećera;
- 3 karanfilića;
- 2 lovorova lista.
Sirće razblažite sa pola litra vode (odnos 1:1), pa dodajte so, biber u zrnu, karanfilić, cimet i lovorov list i stavite na blagoj vatri. Kada tečnost provre, kuvajte je još 10 minuta na slabijoj temperaturi. Tvrdo kuvana jaja složite u veću teglu ili neku drugu staklenu posudu. Vruću marinadu sipajte u teglu i ostavite da se ohladi. Kada se u potpunosti ohladi, staklenu posudu hermetički zatvorite i stavite u frizider da odstoji 2 do 3 dana kako bi jaja upila sve začine.
(Telegraf.rs/finirecepti.net.hr)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.