0

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Jaja su nepresušan izvor inspiracije kada je kuvanje u pitanju

Kuvana Jaja
Foto: Pixabay

Ako ste mislili da od običnih kuvanih jaja ne možete da napravite aromatično jelo prevarili ste se.

Uz samo par sastojaka i malo truda, od običnih kuvanih jaja napravićete aromatično jelo i tako sprečiti bacanje viška jaja koja ste skuvali. Jaja će pri tom imati prijatan miris cimeta i lovora, a moći će dugo i da stoje u frižideru. Ovo je odlično jelo za sve one kji su na dijeti.

Spremite nešto drugačija kuvana jaja. Foto: Pixabay.com

Kako biste spremili jaja u marinadi, sve što vam treba je sledeće:

- jaja (po receptu 15, ali možete da smanjite);

- kašičica soli;

- kašičica bibera u zrnu;

- malo cimeta;

- 500ml sirćeta;

- kašičica šećera;

- 3 karanfilića;

- 2 lovorova lista.

Sprečite bacanje jaja tako što ćete ih marinirati. Foto: Pixabay.com

Sirće razblažite sa pola litra vode (odnos 1:1), pa dodajte so, biber u zrnu, karanfilić, cimet i lovorov list i stavite na blagoj vatri. Kada tečnost provre, kuvajte je još 10 minuta na slabijoj temperaturi. Tvrdo kuvana jaja složite u veću teglu ili neku drugu staklenu posudu. Vruću marinadu sipajte u teglu i ostavite da se ohladi. Kada se u potpunosti ohladi, staklenu posudu hermetički zatvorite i stavite u frizider da odstoji 2 do 3 dana kako bi jaja upila sve začine.

(Telegraf.rs/finirecepti.net.hr)

Tagovi: jaja, Kuvana jaja, kuvanje, Marinada

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

Kako brzo ugasiti plamen u rerni ili na roštilju?

Kako da se miris od prženja crnog luka manje oseća u kući?

Zaboravili ste ručak na ringli i šerpa vam je zagorela. Šta sada?

Kako se peku sitni kolači?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima