• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrava ishrana podrazumeva mnogo salate

  • 0

Kako biste istrajali u dijeti ili zdravoj hrani potrebno je da vam hrana bude ukusna, a ono što svakoj salati daje najbolji ukus jeste dresing, ili preliv.

Prelivi koje možete da kupite u prodavnici su često preskupi i imaju mnogo štetnih sastojaka. Zato je najbolje da dresing napravite sami kod kuće i tako izbegnete dodatne šećere i nepotrebn ekonzervanse.

Foto: Pixabay.com

Dresing se pravi lako, a u moru recepata donosimo vam jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih. U pitanju je preliv od grčkog jogurta i senfa koji možete da koristite za različite salate, ali i picu i naćose.

Za ovaj dresing potrebno vam je 3/4 šoljice grčkog jogurta, sitno iseckan jedan čen belog luka ili beli luk u prahu, 1/4 šoljice seckanog peršuna, 1/4 iseckane glavice crnog luka, 1/4 šoljice seckanog mladog luka, kašičica soli, 1/4 kašičice bibera, 2 kašičice senfa, sok od pola limuna i 1/4 šoljice punomasnog mleka.

Spojite sve sastojke u teglu, dobro je zatvorite i promućkajte. Možete i da sve sastojke sameljete i pomešate u blenderu ili secku.

Domaći prelivi nemaju dodate šećere i konzervanse. Foto: Pixabay.com

Preliv sipajte u flašicu ili ga ostavite u tegli da se ohladi u frižideru. Ostavite ga da odstoji 30 minuta do 2 sata pre služenja. Dobra stvar je ta što količina koju dobijete može da vam traje nedelju dana, pa ćete izbeći kvarenje i bacanje preliva što je često slučaj sa onim kupljenim.

(Telegraf.rs/wholefully.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti