0

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdrava ishrana podrazumeva mnogo salate

salata
Foto: Pixabay.com

Kako biste istrajali u dijeti ili zdravoj hrani potrebno je da vam hrana bude ukusna, a ono što svakoj salati daje najbolji ukus jeste dresing, ili preliv.

Prelivi koje možete da kupite u prodavnici su često preskupi i imaju mnogo štetnih sastojaka. Zato je najbolje da dresing napravite sami kod kuće i tako izbegnete dodatne šećere i nepotrebn ekonzervanse.

Foto: Pixabay.com

Dresing se pravi lako, a u moru recepata donosimo vam jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih. U pitanju je preliv od grčkog jogurta i senfa koji možete da koristite za različite salate, ali i picu i naćose.

Za ovaj dresing potrebno vam je 3/4 šoljice grčkog jogurta, sitno iseckan jedan čen belog luka ili beli luk u prahu, 1/4 šoljice seckanog peršuna, 1/4 iseckane glavice crnog luka, 1/4 šoljice seckanog mladog luka, kašičica soli, 1/4 kašičice bibera, 2 kašičice senfa, sok od pola limuna i 1/4 šoljice punomasnog mleka.

Spojite sve sastojke u teglu, dobro je zatvorite i promućkajte. Možete i da sve sastojke sameljete i pomešate u blenderu ili secku.

Domaći prelivi nemaju dodate šećere i konzervanse. Foto: Pixabay.com

Preliv sipajte u flašicu ili ga ostavite u tegli da se ohladi u frižideru. Ostavite ga da odstoji 30 minuta do 2 sata pre služenja. Dobra stvar je ta što količina koju dobijete može da vam traje nedelju dana, pa ćete izbeći kvarenje i bacanje preliva što je često slučaj sa onim kupljenim.

(Telegraf.rs/wholefully.com)

Tagovi: Dijeta, dresing, grčki jogurt, preliv, salata, Senf, zdrava hrana

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

Kako brzo ugasiti plamen u rerni ili na roštilju?

Kako da se miris od prženja crnog luka manje oseća u kući?

Zaboravili ste ručak na ringli i šerpa vam je zagorela. Šta sada?

Kako se peku sitni kolači?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima