• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Vreme čitanja: oko 1 min.

Salate su mnogo ukusnije sa prelivom koji možete i sami da napravite

  • 0

Ukoliko pazite šta jedete verovatno se trudite da jedete što više sveže salate, ali je veoma važno da dresing za salatu ne bude previše kaloričan i nezdrav.

Uz pomoć jednostavne formule uspećete apsolutno svaki put da napravite savršeni preliv za salatu.

Svaki preliv za salatu treba neki izvor masti, kiseline i nešto da ta dva ukusa veže u jedan. Ako koristite samo ulje i sirće za salatu, onda možete da primetite da se ta dva ukusa nikako ne slažu sami. Zato je važno da koristite još jedan sastojak koji će ta dva da veže.

Maslinovo ulje je najzdravije ulje koje možete da iskoristite za salatu. Foto: Pixabay.com

To može da bude med, majonez i senf koji je kralj svih stvari koje želite da stavite u vašu salatu. Tu mogu da se nađu i pire od paradajza, tahini, miso i žumance.

Koristeći tri četvrtine ulja i jednu četvrtinu sirćeta, uz malu količinu vezivnog trećeg sastojka dobićete ukusan preliv. Dodajte sezonske začine, beli luk ili vlašac u količini koju želite. Počnite sve uz malu količinu maslinovog ulja i sirćeta p aonda dodajte sledeće sastojke.

Za savršeni balsamiko preliv potrebno vam je 1 kašika balsamiko sirćeta, 3 kašike maslinovog ulja, jedna kašika senfa i malo ruzmarina. Pomešajte sve zajedno da se sjedini i prelijte preko povrća.

Lagani preliv za salatu je već pola posla. Foto: Pixabay.com

Za preliv od meda i senfa potrebna vam je kašika jabukovog sirćeta, 3 kašike maslinovog ulja, jedna kašika senfa i jedna kašika meda. Pomešajte sve sastojke i dodajte so i biber po ukusu.

Tahini i limun dresing je nekkao najbolje ostaviti z akraj. Pomešajte kašiku limunovog soka, 3 kašike maslinovog ulja, jednu kašiku tahinija i malo soli i bibera. Eto vama divnog mediteranskog dresinga za salatu o čas posla.

(Telegraf.rs/self.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti