• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko tačno vam treba vode i soli ako želite da skuvate savršenu pastu - i šta nikako ne smete da joj dodajete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trikova za pripremu dobre paste nikad dosta

  • 0

Kada kuvamo pastu svi želimo da ona ispadne kao u najboljem restoranu, a sada nam jedan od najboljih kuvara otkriva kako je to moguće.

Ukoliko stavljate ulje u vodu u kojoj kuvate testeninu, samo uzalud trošite i ulje i vaše dragoceno vreme. Treba vam litar vode na svakih 100 grama testenine koju kuvate ukoliko želite da ona bude savršeno skuvana.

Foto: Pixabay.com

Andrea Trančero, koji je radio u restoranima nagrađenim Mišelinovim zvezdama, otkrio je svoju tajnu kako kuva savršenu pastu. Jedan od najvažnijih sastojaka je kipuća voda.

Prvo, treba dobro posoliti vodu sa 7 grama soli po jednom litru vode. Uobičajena je zabluda da ulje treb ada se doda u ovoj fazi kuvanja, ali on savetuje da to n eradite.

- Ulje ostaje na površini vode, a pasta potone na dno pa biva zarobljena ispod površine, rekao je kuvar.

Umesto toga fokusirajte se na to da imate po litar vode na svakih 100 grama suve testenine koju kuvate. Tako ćete dati dovoljno prostora ukusnim ugljenim hidratima da se slobodno kreću u loncu.

- Neka voda provri, pa onda dodajte so. Kada stavite pastu u vodu potrebno je da je s vremena na vreme promešate, dodaje.

Foto: Pixabay.com

Potrudite se da svako malo promešate pastu i nemojte da bacate svu vodu kada budete cedili testeninu jer vam može dobro doći kod pripremanja sosa za pastu.

Ukoliko pratite uputstvo za kuvanje koje stoji na poleđini pakovanja testenina, onda će ona biti al dente - pomalo tvrda kada je zagrizete. Savetuje i da ne ispirate vašu pastu nakon kuvanja jer je skrob taj koji čini sos svilenkastim.

Kvalitetnu pastu ćete prepoznati po tome što će voda u kojoj se kuva da bude bistrija, bez pene po površini.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti