• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očistite ribu za tili čas uz pomoć ove japanske tehnike (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Želite lako i brzo da očistite ribu, probajte ovu japansku tehniku i skratite sebi muke

  • 0

Ako želite zdrav i ukusan ručak, a niste spretni u čišćenju ribe, isprobajte ovu japanku metodu i očistite ribu za tili čas.

Jedan od dosadnijih poslova tokom pripremanja ribe je čišćenje i filetiranje, pogotovo ukoliko u tome niste spretni. Čišćenje i filetiranje ribe treba da uradite pre pripreme, a japanskom tehnikom trebaće vam samo nekoliko minuta.

Na početku se postarajte da noževi kojima čistite ribu budu veoma oštri. Ribu stavite na dasku. Ukoliko ribu ne želite da solite, odstranite joj krljušt. Zarežite je ispod glave i potom razrežite sve do repa. Odstranite joj svu utrobu. Potom isperite unutrašnjost i uklonite sve crne delove koji su neprijatnog ukusa.

Nakon što očistite unutrašnjost ribe, uklonite joj glavu. Zatim je vrlo oštim nožem zarežite od početka do repa. Gledajte da je režete do kostiju i celom dužinom s obe strane pa je tako prepolovite na dva dela.

Foto: Wikimedia/Brücke-Osteuropa

Potom izvadite središnju kost na kojoj bi trebalo da ostane vrlo malo mesa. Zatim skinite i trbušne kosti ribe, lagano ih zarežite nožem i odvojite od fileta. Nakon toga, ukoliko je reč o većoj ribi poput lososa filete možete rezati i na tanje delove.

Ukoliko radite s manjim ribama poput pastrmke ili skuše trebaće vam i pinceta da otklonite sitne koščice. Pre nego započnete filetiranje ne zaboravite da ribu dobro osušite.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti