≫ 

Lazanje od mešanog mlevenog mesa, sa bešamel sosom

Jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje, koje ne može da dosadi!

  • 0

Potrebno je:

- 400 g mlevenog mešanog mesa

- 400 g testa za lazanje

- 300 g kačkavalja za rendanje

- sos bešamel

- luk

- aleva paprika

- paradajz

- peršun

Priprema:

Na manjoj glavici crnog luka izdinstati meso, dodati bibera, soli, malo aleve paprike, 2-3 krupnija oljuštena paradajza ili oko 2 dl kuvanog paradajza, peršuna i origano. Dinstati da bude gusto.

Bešamel sos:

Na ulju propržiti 3-4 supene kašike brašna i dodati oko ½ l mleka, pa posoliti. Ako je gusto dodati još mleka da bude ređe. U kipućoj vodi u koju je dodato malo ulja i soli obariti testo jednu po jednu traku, da se ne bi slepile i ocediti. U vatrostalnu posudu ili pleh odgovarajuće veličine ređati red testa, pa meso, onda narendan kačkavalj, pa zaliti sa bešamel sosom i tako dok se ne utroši materijal. Poslednji red treba da bude testo premazano sa bešamel sosom i posuto narendanim kačkavaljem. Peći na srednje zagrejanoj pećnici dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA