Lagana sarma od šampinjona i ćuretine
Laganija verzija omiljenog specijaliteta, za one koji vole ćureće meso...
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 300 g ćurećih grudi
- 60 g pirinča
- 1 paradajz
- 0,5 dl belog vina
- 6 dl vode
- 1 kašika paradajzovog koncentrata
- 1 kašika suvih začina
Priprema:
Iz glavice kupusa isecite koren, odvojte listove, potopite u vrelu vodu i blanširajte nekoliko minuta. Na maslinovom ulju pržite sitno iseckane šampinjone dok sva tecnost ne ispari. Suvi začin za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i pustite da stoji oko 10 minuta. U posudu stavite ćureće grudi, isečene na sitne kocke, paradajz, koji ste prethodno oljustili i očistili od semenki, te isekli na kockice, pirinač, ohlađene šampinjone i suvi začin, pa sve zajedno dobro promešajte.
Ostatak kupusa isecite na trake i stavite na dno posude. Na njih u krug rasporedite sarme i zatim ih prelijte vodom, koju ste prethodno prokuvali sa koncentratom paradajza.
Kuvajte 15–20 minuta ili dok pirinač ne omekša. Uz sarme posluzite kuvani ili pire krompir.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.