≫ 

Jednostavne šnicle u sosu od pečuraka

Ukusna kombinacija mesa i povrća...

  • 0

Sastojci:

- 4 juneće šnicle (a može i svinjski kare)

- 1 pakovanje svežih pečuraka

- senf

- 2 crna luka

- 2 dl pavlake za kuvanje

- so, začin, biber

- 1 kašika seckanog peršuna

- Prilog: ili testenina po izboru, ili 250-300 g pirinča

Priprema:

Šnicle malo istući. Blago ih premazati senfom pa malo posoliti. Na ulju ispržiti šnicle da fino porumane. Pržene šnicle izvaditi u posudu i ostaviti sa strane. U istom tiganju , gde smo pržili šnicle, dodati još ulja, ako je potrebno, pa ispržiti sitno seckani luk. Dodati pripremljene pečurke i pržiti sa lukom 15 min, dok ispari tečnost. Pred kraj dodati so, začin, biber, peršun i pavlaku za kuvanje. Pustiti da još malo prokrčka.

U međuvremenu pripremiti prilog. Skuvajte testeninu. Ili ako ste se ipak odlučili za pirinač - na maslacu ili ulju propržiti pirinač, dodati 2 čaše vode i lagano kuvati, ne dugo, posoliti, dodati malo začina i bibera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA