Jednostavna medena srca od integralnog keksa
Mame izgledom i ukusom - a začas se naprave!
Sastojci:
- 450 g integralnog keksa
- 100 g marmelade
- 3 velike kašike meda
- 100 g tamne čokolade
- 2 kašičica začina za medenjake
- 50 ml mleka
- šarene mrvice za ukras
- po želji glazura od čokolade
Priprema:
Keks samleti, pa u njega dodati med, pekmez, začin i dobro rukama izmešati da se sve poveže. Čokoladu izlomiti, preliti mlekom i otopiti na pari, dodati u smesu i sve još dobro promešati. Po želji staviti više začina za medenjake. Smesu istresti na foliju i razviti na 1 prst debljine, vaditi kalupima srca ili neke druge oblike.
Po želji gornji deo umočiti u čokoladnu glazuru i posipati šarenim mrvicama. Čuvati u frižideru, a pre posluživanja, ostaviti ih 15 minuta na sobnoj temperaturi.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
NAPOLEON
Medena srca obozavam,ovaj recept obecava.Hvala.
Podelite komentar