≫ 

Rolat sa jagodama koji ćete obožavati!

Ulapšajte sebi vikend ovim desertom!

  • 0

Sastojci:

Kora:

- 5 kom. jaja

- malo soli

- 5 kašika šećera

- 4 kašike ulja

- 4 kašike mlake vode

- 5 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Fil od jagoda:

- 300 g jagoda

- 5 kašika šećera

Krem:

- 500 ml mleka

- 6 kašika šećera

-2 kom. vanilin šećera

- 3 kom jaja

- 4 kašike brašna

- 100 g maslaca

- 2 kašike pavlake za šlag

-300 g jagoda

Priprema:

Jaja odvojte na belanca i žumanca, pa belanca izmiksajte sa kašikom šećera i malo soli. U drugoj posudi doro izmiksajte žumanca i šećer, te dodajte ulje, mlaku vodu , još malo miksajte, pa ručno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju lagano dodavati belanca. U pleh ( 33 x 33 cm) obložen papirom za pečenje izlijte testo za koru, te u zagrejanoj rerni pecite 15-ak min na 180°C. Gotovu koru sa papirom prebacite na vlažnu krpu, pažljivo zarolajte i ostavite da se hladi.

Za fil od jagoda jagode izrežite na komadiće i zajedno sa šećerom kuvajte stalno mešajući 15-ak min. Možete ih usitniti sa štapnim mikserom. Kad se zgusne maknite sa vatre i ostavite da se hladi.

U 1 dl mleka stavite brašno, šećer, jaja, vanilin šećer i sve zajedno izmješajte da ne bude  grudvica. Preostala 4 dl mleka  kuvajte, pa kad provri lagano, stalno mešajući, dodajite gornju smesu i kad se zgusne sklonite  sa vatre. U ohlađeno dodajte izrađen maslac i 2 kašike pavlake za šlag. Ohlađenu koru, odrolajte, odstranite papir te nanesite fil od jagoda, ne po celoj kori , već u dve vodorane trake, zatim nanesite krem (deo ostavite za ukrašavanje) jagode rasporedite, i njih stavite u dva reda vodoravno i to na onaj deo gde nema fila od jagoda. Možete da filujete i ukrasite po vašoj želji, ukus će ostati prelep.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA