Letnja kisela salata od domaćeg povrća

Salata iz teglice može da se jede tokom cele godine, jer osvežava i ne goji!

Zimnica, turšija, šumadijske domaćice
Foto: Telegraf

Sastojci:

- po želji kupus
- po želji kornišoni
- po želji zeleni paradajz
- po želji sveža paprika
- po želji šargarepa
- po želji karfiol
- 150 so
- 1 srednja šolja esencija
- 250-300 g šećer
- 1 kesica salicila
- 1 kesica vinobrana

Priprema:

Ovo je kolicina "začina" potrebna za 10 kg očišćenog povrća (bez otpadaka). Kombinaciju povrća možete praviti sami, po ukusu. Svo povrće oprati i ostaviti da se iscedi od vode. Kupus seći kao za salatu, papriku (očišćenu od semenki), oljuštenu šargarepu, kornišone i zeleni paradajz na kolutiće, karfiol kidati na manje parčiće.

Sve blago promešajte da vidite da li vam odgovara odnos povrća. Dodati so, sećer, salicil, vinobran i esenciju i sve izmešati. Tako izmešano ostaviti da prenoći da bi se sleglo da vam ne bi ostale poluprazne tegle. Sutradan salatu spakovati u tegle, preko nje staviti plastične mrežice za tegle i doliti sok koji je otpustila salata. Ovo je bio samo predlog vrsta i količine povrća, a vi po ukusu i mogućnostima možete dodati ili oduzeti nesto.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Karfiol, Kornišoni, paradajz, salata, šargerepa, šećer, vinobran

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • Н
    Н. С

    О салицил и винобран. Таман посла. Одлична хемија.

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima