Zdrava i ukusna supa od cvekle, rena i jabuke

Fenomenalna kombinacija mirisa, ukusa i boja - učiniće ovu supu vašim favoritom!

supe od cvekle
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 500 g cvekle
- ¼ celera
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 l vruće supe od povrća
- po ukusu mlevenog kima
- 1 kašičica maslinovg ulja
- 2 manje kisele jabuke
- 1 l vruće vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 4 kašičice rendanog rena

Priprema:

Povrće očistiti i grubo iseckati. Zagrejati ulje pa dodati povrće i kim, promešati, naliti supu, poklopiti lonac i kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati grubo sečene jabuke, neoljuštene.

Lonac skinuti sa vatre i izmutiti mikserom, pa dodati preostalu vruću vodu. Sada začiniti gotovu supu sa sirćetom, renom, solju i biberom.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Celer, Cvekla, Maslinovo ulje, Ren, Supa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima