Kiflice s pilećim prsima i kačkavaljem

Sjajan recept ako ste krenuli na izlet - jer su kiflice uvek zgodno rešenje za odlazak u prirodu...

Krosasani, kiflice, listano testo
Foto: Pixabay

Sastojci:

- ½  l mleka
- 3 jaja
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 2 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 1 kg brašna
- 10 g suvog kvasca
- 350 g šunke pileća prsa
- 250 g kačkavalja
- 1 jaje
- 1 maslac (iz frižidera da se lakše seče)
- po želji za posipanje: kim, susam, mak...

Priprema:

Od potrebnog mleka odvojiti 1 dl i malo smlačiti pa dodati kašičicu šećera i kvasac, promešati i ostaviti nekoliko minuta da kvasac nadođe. U međuvremenu pripremiti brašno; u bokal ili neku posudu staviti ostatak mlakog mleka, jaja malo izmućkati viljuškom pa dodati ostatak šećera, so i na kraju ulje.

U brašno prvo dodati nadošli kvasac pa lagano dodajući smesu iz bokala zamesiti testo. Mesiti desetak minuta dok se na njemu ne budu pojavljivali mehurići što znači da je dobro umešeno. Prekriti testo čistom krpom i ostaviti na toplom jedan sat da se udvostruči. Zatim testo kratko premesiti i podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu razviti u krug prečnika otprilike 24 cm i preseći na osam delova.

Na svaki deo staviti komadić kačkavalja i listić pilećih prsa - pa zamotati kiflicu od šire ka užoj strani. Tako pripremljene kiflice složiti u pleh u koji smo stavili papir za pečenje, premazati jajetom, posuti po želji semenkama po izboru i na svaku staviti komadić maslaca. Kiflice peći u predhodno zagrejanoj pećnici na 180°C 20 minuta. Pečene kiflice ostaviti u plehu 5 minuta da bi upile sav maslac.

(Telegraf.rs)

Tagovi: jaja, Kačkavalj, Kiflice, maslac, Mleko, pileća prsa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima