≫ 

Zapečene makarone sa sirom i šampinjonima

Nikad brži ručak, a i dalje savršeno ukusan!

  • 0

Sastojci:

- 200 g makarona

- 200 g šampinjona

- 100 g sira, trapist, izrendan

- 2-3 mlada luka, crna s percima

- 1 praziluk

- 1 luk

- 2 paradajza

- 2 dl kisele pavlake

- 1 jaje

- maslinovo ulje

- so, biber, list bosiljka, list peršuna

Priprema:

Povrće iseckati na sitne komade, isto i šampinjone. Na malo maslinovog ulja, prodinstati svo povrće i šampinjone. Začiniti gore navedenim začinima. Makarone skuvati “al dente”, u posoljenoj vodi, zatim ih procediti. U skuvane makarone umešati dinstano povrće i šampinjone. U sve umešati prethodno sitno rendan trapist sir. Vatrostalnu posudu premazati uljem i sipati tako pripremljene makarone, pa peći na 200°C oko 10 min, uz povremeno mešanje, tj prevrtanje testenine. Makarone će na ovaj način igubiti preostalu vodu i postati fine. U kiselu pavlaku dodati umućeno jaje i time preliti makarone.

Vratiti u rernu da se malo preliv zapeče, par minuta. Poslužiti sa posutim svežim, isečenim listićima bosiljka i listićima peršuna. Može se jesti kao glavno jelo ili kao hladno predjelo, kada se fino iseče na male kocke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA