0

Bruskete od čeri paradajza i crnih maslina

Ovo je perfektno brzo posluženje, koje se super slaže uz belo vino...

Sastojci za 2 osobe:

- francuski baget
- 2 čena belog luka
- 250 g čeri paradajza
- 1 avokado
- 5-6 komada sušenog paradajza
- 10 crnih maslina
- 50 g feta sira u maslinovom ulju
- so, biber
- maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 °C. Iseći hleb na kriške oko 1 cm, premazati ih maslacem, pa staviti u tepsiju obloženu papriom za pečenje. Peći bruskete u zagrejanoj rerni 10-ak minuta. U međuvremenu pripremiti ostale sastojke.

Paradajz i avokado iseći na sitne kockice, masline, ako su veće prepoloviti, sušeni paradajz iseći na trake. Beli luk prepoloviti i njime premazati pečene, vruće bruskete. Na svaku staviti svež i sušeni paradajz, avokado, masline, kockice fete. Po želji posoliti, pobiberiti i ostaje još da se preliju sa par kapi balsamik sirćeta, maslinovog ulja i brusketi su gotovi. Poslužiti dok su vrući, jer tada su najbolji.

(Telegraf.rs)

Tagovi: čeri paradajz, Crne masline, Feta sir, francuska kifla

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>