0

Za manje od 10 minuta napravite najbolji domaći majonez bez štetnih aditiva i konzervansa

Domaćice znaju koliko je domaći majonez zdraviji od kupljenog

Ako želite da izbegnete konzervanse i različite dodatke majonezu koji su nezdravi, najbolje je da ga napravite sami kod kuće.

Sve što vam treba jeste jedno žumance, 1 i po kašičica limunovog soka, 1 kašičica sirćeta, 1/4 kašičice senfa, malo soli po ukusu 3/4 šoljice ulja repice.

pripremite najzdraviji domaći majonez brzo i lako. Foto: Pixabay.com

Umutite žumance, sok od limuna, surće, senf u malo soli u činiji srednje veličine. Mešajte dok se ne sjedini. Dodajte 1/4 ulja u smesu i na svakih 4 minuta dodajte po malo ulja. Mešajte oko 8 minuta dok majonez ne postane u potpunosti sjedinjen. Pokrijte ga i ostavite da se ohladi i služite ga hladnog.

Sirova jaja mogu da budu opasna po decu, starije ljude i trudnice, kao i za ljude sa slabim imunim sistemom. Kako biste izbegli rizik od salmonele, koristite pasterizovana žumanca za majonez.

(Telegraf.rs/epicurious.com)

Tagovi: jaja, Kuhinja, kuvanje, Majonez

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>