0

Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija

Ovo jelo je - prste da poližeš

svinjska pečenica, svinjetina u sosu, svinjetina
Foto-ilustracija: pixabay

Danas je Božić i prvi mrsni dan posle dugog posta. Na mnogim trpezama će se naći svinjetina u ovom ili onom obliku. Međutim, ovakvu svinjsku pečenicu još niste probali.

Sada kada ste obavili svečani božićni dotučak, ostaje vam da se pozabavite pripremom hrane za najobilniji dnevni obrok. Neka to bude baš ova svinjska pečenica u ukusnom sosu.

Evo šta vam je potrebno kako biste napravili ovo ukusno jelo.

Sastojci:

- 1 kg svinjske pečenice

- kockica za supu od luka, ili, ako nemate, kockica za goveđu supu

- 250 ml vode

- 200 ml crnog vina

Foto-ilustracija: Foter/96dpi

- 3 supene kašike belog luka u prahu

- 3 supene kašike soja sosa

- biber

Priprema:

- Staviti dva parčeta po pola kilograma svinjske pečenice u ekspres lonac. Posuti sušenim crni lukom, pa preliti vodom i vinom. Posle nekog vremena dodati beli luk, biber i soja sos. Ostaviti sve da se krčka 4 sata, ili dok ne dobije jaku tamno braon boju.

Najbolje od svega, jedna porcija ima samo 180 kalorija.

Prinrskrin: allrecipes.com

Napomena:

Radi boljeg ukusa, možete dodati još začina po želji.

(Telegraf.rs / allrecipes.com)

Tagovi: Božić, Ručak, Svinjetina, svinjska pečenica

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>