• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovakav način do sada niste pravili pileće meso

  • 1

Praznici još nisu gotovi i uz pomoć ovog recepta održaćete svoju trpezu svečanom. Piletina sa limunom i belim lukom na sasvim drugačiji način zadovoljiće vaše ukućane, a pritom je potpuno zdarav obrok.

Piletina na ovaj ili onaj način je često na našem meniju, ali ovakvu do sada još niste probali. Ono što je najinteresantnije, nije kalorična i rasteretiće malo vaše napete stomake.

Evo šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo.

Sastojci:

- celo pile od 1,5 kg,

Foto: Pixabay

- 1 limun,

- 1 glavica belog luka,

- 50 g putera,

- so,

- biber.

Foto: pixabay.com

Priprema:

- Isecite limun na pola, bez guljenja kore. Isto učinite i sa glavicom belog luka, ne ljušteći je. Istopite puter na blagoj vatri ili u mikrotalasnoj. Dobro osušite pile i zasecite ga duboko u zglobnom delu bataka. Posolite ga i pobiberite i spolja i iznutra. Smestite tako pripremljenu piletinu u duboki dobro zagrejani tiganj.

Pored nje poređajte limun i beli luk okrenuti presečenim delom na dole, kako bi postepeno puštali sok. Prelijte sve puterom i poklopite,

Ostavite da se krčka bar 45 minuta na srednje jakoj vatri, a zatim ga držite u sosu još 15 minuta van ringle. Tada možete da ga sečete i servirate.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonappetit.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cika Velja

    8. januar 2019. | 10:31

    Posolite ne skroz procedjenu svinjsku mast i time dobro namazite pile! Kad ga ispecete i probate,javite jeste li jeli ikad sladju piletinu!!!

    Podelite komentar