1

Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

Na ovakav način do sada niste pravili pileće meso

Piletina, pečeno pile
Foto-ilustracija: pixabay

Praznici još nisu gotovi i uz pomoć ovog recepta održaćete svoju trpezu svečanom. Piletina sa limunom i belim lukom na sasvim drugačiji način zadovoljiće vaše ukućane, a pritom je potpuno zdarav obrok.

Piletina na ovaj ili onaj način je često na našem meniju, ali ovakvu do sada još niste probali. Ono što je najinteresantnije, nije kalorična i rasteretiće malo vaše napete stomake.

Evo šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo.

Sastojci:

- celo pile od 1,5 kg,

Foto: Pixabay

- 1 limun,

- 1 glavica belog luka,

- 50 g putera,

- so,

- biber.

Foto: pixabay.com

Priprema:

- Isecite limun na pola, bez guljenja kore. Isto učinite i sa glavicom belog luka, ne ljušteći je. Istopite puter na blagoj vatri ili u mikrotalasnoj. Dobro osušite pile i zasecite ga duboko u zglobnom delu bataka. Posolite ga i pobiberite i spolja i iznutra. Smestite tako pripremljenu piletinu u duboki dobro zagrejani tiganj.

Pored nje poređajte limun i beli luk okrenuti presečenim delom na dole, kako bi postepeno puštali sok. Prelijte sve puterom i poklopite,

Ostavite da se krčka bar 45 minuta na srednje jakoj vatri, a zatim ga držite u sosu još 15 minuta van ringle. Tada možete da ga sečete i servirate.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonappetit.com)

Tagovi: Beli luk, Limun, Piletina, Recept

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • C
    Cika Velja

    Posolite ne skroz procedjenu svinjsku mast i time dobro namazite pile! Kad ga ispecete i probate,javite jeste li jeli ikad sladju piletinu!!!

Lazanje paketići imaju ukus koji nikada nećete zaboraviti

Ukiseljeni crveni luk je savršen prilog koji ide uz sve, a gotov je za manje od 30 minuta

Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira

Spremite najbolji i najukusniji domaći humus koji je 100 puta bolji i jeftiniji od kupovnog

Pileća džigerica sa lukom i još nekoliko trikova koji će je učiniti još ukusnijom

Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija

Fileti piletine sa susamom u soja sosu na najlakši mogući način (RECEPT)

Pogača punjena piletinom je nešto što ćete redovno praviti kada je jednom probate (RECEPT) (VIDEO)

Supa od bundeve po receptu balkanskog majstora

Napravite domaći srirača čili sos za manje od 20 minuta

Jaja u paradajz sosu: Nešto u čemu do sada niste uživali (RECEPT)

Kremaste makarone sa brokolijem i sirom imaju poseban ukus i to morate da probate

Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija

Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)

Punjeni šaran sa orasima i još 2 jela koja možete da pripremite za Badnji dan i da obradujete svoju porodicu (RECEPTI)

Otkrili smo najbolji recept za domaću rusku salatu, a tajna je u ovom triku

Za manje od 10 minuta napravite najbolji domaći majonez bez štetnih aditiva i konzervansa

Integralni pereci sa susamom

Indijsko jelo s mesom, pirinčem i povrćem

Sjajna obrok-salata od krompira i avokada

Čorba od junećih rebara i mladog luka

/
<% galerijaAlt  %>