0

Jaja u paradajz sosu: Nešto u čemu do sada niste uživali (RECEPT)

Jednostavno, ukusno i fino jelo, koje se sprema za 15 minuta

jaja u paradajz sosu, jaja
Foto-ilustracija: pixabay

Svi mi volimo jaja na ovaj ili onaj nači. Ipak, ako treba da budemo iskreni on u paradajz sosu nikada do sada nismo probali. Dajemo vam recept koji će vam ubrzo postati omiljeni

Jaja spramamo najčešće kada nemamo vremena ni za šta drugo, ali ipak spadaju u jedno od omiljenih jela.

Ovako pripremljena jaja možete servirati i za ručak, jer su dovoljno kalorična, a paradajz sos im daje prefinjen ukus koji se ne zaboravlja. Čak za ovakvu pripremu jaja vam ne treba mnogo vremena.

Evo šta vam je potrebno za ovo jelo za jednu osobu.

Sastojci:

- 3 jajeta,

- 1 veliki paradajz,

Foto: Pixabay.com

- 1 praziluk,

- 1 kašika belog vina,

- 1 kašika maslinovog ulja,

- 1 kašika ulja,

- pola kašike soli,

- pola kašike sirćeta,

- prstohvat šećera,

- 3/4 kašike kukuruznog brašna,

- šoljica pirinča.

Priprema:

- Umutite jaja i dodajte vino, maslinovo ulje i 1/4 kašike soli. Promešajte i pustite da odstoji 5 minuta. Iseckajte prazuluk i odvojte zeleni od belog dela. Sitno iseckajte paradajz. U doboki tiganj, prethodno zagrejan, sipajte kašičicu ulja. Dodajte smesu sa jajima i pržite gotovo do kraja (ostavite malo rovito).

Izvadite sve iz tiganja u neku posudi. U duboki tiganj ponovo sipajte kašičicu ulja i propržite najviše jedan minut beli deo praziluka sa ostatkom soli. Dodajte paradajz, zeleni deo praziluka, sirće i šećer. Pržite još dva minuta.

U maloj posudi umutite kukuruzno brašno u kašiki vode i dodajte sve to smesi.

Zatim vratite u tiganj jaja i sve sa njima što ide. Pržite još minut i onda skinite sa vatre. U lončiću prokuvajte pirinač i jelo je spremno.

Služite tako što ćete jaja u sosu od paradajza sipati preko pirinča u tanjir.

Prijatno!

(Telegraf.rs / food52.com)

Tagovi: jaja, Paradajz, pržena jaja, Recept

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Pogača punjena piletinom je nešto što ćete redovno praviti kada je jednom probate (RECEPT) (VIDEO)

Supa od bundeve po receptu balkanskog majstora

Napravite domaći srirača čili sos za manje od 20 minuta

Kremaste makarone sa brokolijem i sirom imaju poseban ukus i to morate da probate

Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija

Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)

Punjeni šaran sa orasima i još 2 jela koja možete da pripremite za Badnji dan i da obradujete svoju porodicu (RECEPTI)

Otkrili smo najbolji recept za domaću rusku salatu, a tajna je u ovom triku

Za manje od 10 minuta napravite najbolji domaći majonez bez štetnih aditiva i konzervansa

Integralni pereci sa susamom

Indijsko jelo s mesom, pirinčem i povrćem

Sjajna obrok-salata od krompira i avokada

Čorba od junećih rebara i mladog luka

Perfektne domaće pogačice s čvarcima

Bruskete od čeri paradajza i crnih maslina

Neodoljivi tortelini sa sirom, servirani uz karbonara sos

Špageti putaneska, s crnim maslinama i ljutim papričicama

Testenina sa sirom zapečena u rerni

Čorba od bele ribe sa slaninom i majčinom dušicom

Originalna grčka musaka sa junetinom

/
<% galerijaAlt  %>