• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Supa od bundeve po receptu balkanskog majstora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova jedinstvena supa će vas okrepiti i ugrejati tokom zimskih dana

  • 0

Supa od bundeve po receptu kuvara Hajrudina Šišića je nešto što će vas zagrejati na ovom minusu, a istovremeno ćete imati priliku da uživate u jedinstvenom ukusu.

Ukoliko želite da iznenadite članove porodice toplim obrokom posle dugog zimskog dana, probajte da napravite supu od bundeve prema receptu Hajrudina Šišića, gastro majstora iz regiona.

Ono što će vam je potrebno je:

- pola bundeve,

- 400 mililitara kokosovog mleka,

- 400 mililitara vode,

- 2 kašike maslinovog ulja,

Foto: pixabay.com

- 2 kašičice kari začina

- prstohvat soli

- biber.

Priprema:

Za početak očistite bundevu i isecite je na manje kocke. Zatim je stavite u pleh za pečenje i pospite maslinovim uljem, pa pecite 15 minuta na 180 stepeni, dok ne omekša.

Foto-ilustracija: pixabay.com

U lonac stavite kokosovo mleko, vodu i začine, postavite sve na srednju temperaturu.

Nakon što se bundeva ispeče, viljuškom je izgnječite u pire i dodajte u lonac s kokosovim mlekom, vodom i začinima. Blago pojačajte temperaturu i ostavite supu da se krčka.

- Moj savet je da napravite i krotone. Iseckajte hleb na kockice i u istoj tepsiji u kojoj ste pekli tikvu, pecite i hleb. Samo pomešajte s maslinovim uljem tako da hleb upije sve. Obavezno pecite na 200 stepeni pet minuta - kaže Hajrudin.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti