• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više nikada nećete morati da bacite hleb zato što je bajat

  • 1

Svako od nas s vremena na vreme dođe u situaciju kada mora da baci hleb jer je postao bajat i više ne može da se tostira.

Na svu sreću, to više nećete morati da radite jer imamo savršeni recept za koji je upravo potreban bajat hleb.

U pitanju je pita od bajatog hleba i sira.

Sastojci

Foto: PIxabay.com

- Pola vekne bajatog hleba

- 300g belog sira

- 400ml mleka

- 2 jajeta

- 1 šoljica ulja

- 1 mala šolja ključakle vode

- 50g susama

Priprema

- Pomešajte sir, jaja, mmleko, ulje i vodu

- Rasporedite komadiće bajatog hlebna u vatrostalnu posudu, prelijte ga smesom koju ste napravili i ponovite proceduru

- Završite pitu tako što ćete ostatak smese prosuti po njoj. Po vrhu pospite i semenke susama

- Pecite sve 35-45 minuta na 200 stepeni Celzijusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dex

    18. januar 2019. | 18:19

    Hleb NIKADA i ne treba da se baca.... Greh je!

    Podelite komentar