• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukiseljeni crveni luk je savršen prilog koji ide uz sve, a gotov je za manje od 30 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kiseljenje transformiše sirovi crveni luk u neodoljiv dodatak svakom jelu

  • 0

Ukiseljeni luk savršen je za salate, hamburgere, ali i za jaka jela kojima je potrebno malo kiseline.

Sve što vam je potrebno jeste 30 minuta, i imaćete savršen dodatak vašim jelima.

Potrebno vam je

Foto-ilustracija: Profimedia

- 1 crveni luk srednje veličine - sitno iseckan na režnjeve

- pola šolje vode

- 1/4 šolje alkoholnog sirćeta

- 1/4 šolje jabukovog sirćeta

- supena kašika soli

- supena kašika šećera

Priprema

- Stavite luk u teglu, ili neku drugu posudu otpornu na toplotu

- U mali tiganj sipajte vodu, sirće, so i šećer

- Dovedite smesu do laganog vrenja i potom je sipajte u teglu preko luka

- Pritisnite luk ka dnu tegle kako biste izbacili mehuriće vazduha

Pustite da se smesa ohladi i potom možete da servirate svoj ukiseljeni luk

Najbolje je luk jesti nakon nekoliko dana kako bi imao vremena da upije sve ukuse i lepo se ukiseli, a u frižideru može da bude svež i do 3 nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti