• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svinjski file sa kestenom se može poslužiti na svečanoj slavskoj trpezi (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenadite svoje goste nečim zaista posebnim i to ne samo po ukusu

  • 2

Svinjski file je najukusniji deo svinjećeg mesa, pa i kada je pečenje u pitanju. Međutim, kada ga pripremite po ovom receptu, odnosno punjenog kestenom, onda će vaši gosti zaista biti oduševljeni.

Ako danas slavite ili idete na slavu, onda vas očekuje bogata trpeza, ali ako niste jedan od ovih srećnika, možda možete sebi da napravite mini slavski ručak i da zadržite keca u rukavu za vašu svečanu trpezu.

Naime, svinjski file punjen kestenom je nešto što će oduševiti i vaše ukućane, a i vaše goste.

Evo kako se priprema.

Sastojci:

- 4 svinjska filea,

- 600 g kestena,

Foto: Foter.com / stebox78

- 4 kriške hleba,

- 2 glavice crnog luka,

- 250 ml mleka,

- 4 kašike ulja,

- so,

- biber.

Foto: Pixabay

Priprema:

- Pre svega je potrebno da isprčrte kestenje u rerni, koju zagrejtre na 250 stepeni. Na pleh pokriven pek  papirom poređajte zasečeno kestenje, kako bi pre bilo gotovo. Pecite 15-tak minuta. Na vrelom ulju u tiganju propržite luk, a zatim dodajte oljušten kesten i krčkajte još najviše 5 minuta. Smesi dodajte hleb umočen u mleko i sve još malo pržite na ulju dok se ne sjedini. Svinjski file rasporite horizontalno i napunite ovom smesom, a zatim ga urolajte. Bilo bi dobro da ga zuavežete kanapom. Poređajte u plej i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite dok meso ne porumeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sudija Dred

    27. januar 2019. | 22:56

    Na fotografiji su krmenadle a ne file...

    Podelite komentar

  • W

    27. januar 2019. | 20:35

    Zvuci dobro

    Podelite komentar