• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski prženi krompir sprema se u dva tiganja - i za to postoji jako dobar razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočan krompir uvek je dobrodošao na trpezi

  • 3

Kada se dvoumite šta od priloga da spremite uz začinjenu piletinu ili reš pečeni biftek, savetujemo vam da se odlučite za ruski krompir.

Kako biste spremili ruski krompir za kojim će vaši ukućani i gosti potpuno odlepiti, potrebno vam je 10 do 15 krompira srednje veličine, glavica crnog luka sitno iseckana, 4 čena belog luka i so po ukusu.

Krompir je uvek dobrodošao kao prilog. Foto-ilustracija: Pixabay.com

Oljuštite krompir i iseckajte ga na krupnije komade. Iseckajte crni i beli luk, pomešajte sve zajedno i onda odvojite celu količinu na dva dela. Poređajte krompir u malo veću posudu, posolite i izmešajte rukama.

Ugrejte ulje u dva tiganja i podelite količinu kromprira na dva dela u njima i po jednu meru luka. Dinstajte krompir na srednjoj temperaturi dok krompir ne dobije zlatnu boju.

Važno je da podelite količinu u dva tiganja zbog količine koju spremate kako krompir ne bi bio gnjecav jer je naguran, već hrskav i zlatne boje.

(Telegraf.rs/geniuskitchen.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sremac

    22. februar 2019. | 16:04

    A ako spremamo vecu kolicinu treba nam pet tiganja .

    Podelite komentar

  • Zvezda

    21. februar 2019. | 02:17

    Ja ne ukapirah kako se ovo pravi 😨

    Podelite komentar

  • J....

    26. februar 2019. | 18:19

    Ukapirah ali ....

    Podelite komentar