3

Prost recept za domaće kiflice koje svaki put ispadnu "meke kao duša"

Kiflice meke kao duša prosto oplemenjuju

kiflice, domaće kiflice
Foto-ilustracija: pixabay

Domaće kiflice su perfektan izbor kada želite da obradujete svoju porodicu jer ih možete služiti uz bilo šta. Na taj način dobijate i slani i slatki obrok, a svi su zadovoljni. Pritom, ovaj recept je vrlo jednostavan.

Tradicionalne kiflice ste bar nekada pravili u životu, ali sigurno ne na ovakav jednostavan način.

Evo kako da ih umesite da budu "meke kao duša".

Sastojci:

- 1 kg brašna,

- 500 ml mleka,

Foto: Pixabay.com

- 300 ml ulja,

- 3 jajeta,

- 2 kašike šećera,

- 1 kašika soli,

- 50 g svežeg kvasca,

- 1 margarin,

- malo susama.

Foto: Pixabay

Priprema:

- U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe. Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm.

Nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice. 50 margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli. Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijus, oko 18-20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs / recepti.com)

Tagovi: Kiflice, Recept, Recepti

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
  • V
    Voja

    Pravi recept al obavezno margarin na kiflice po celoj duzini

  • Z
    zak

    Kiflice ili croissante na Francuskom su prvi put napravljene u Becu pod imenom Hornchen ,kasnije kipferi jos davne1683 god. Vladavine Otomanskog carstva li jedan Turcin ih je prvi napravio a 1837 god su ih Francuzi poceli naglo da ih koriste tako da je postalo tradicionalno jelo za dorucak to je prava istorija kiflica ali one se mogu praviti navise nacina prijatan vam dorucak ukoliko upotrebljavate kiflice.

Kremasti sos od pečuraka koji odlično ide i uz testeninu i uz piletinu

Bebeća čorbica - idealna kada poželite da pojedete nešto zdravo

Bez njih je nemoguće zamisliti svaki svečaniji ručak: Evo kako se na jugu Srbije prave suve paprike

Zapečen turski kupus iz rerne sa junetinom i jogurtom

Originalna grčka musaka posle koje ćete polizati prste!

Zdrava kukuruzna pogača bez kvasca (VIDEO)

Kremasta vlaška salata idealno ide uz meso i kao meze

Posna kosovska salata od pasulja idealan je dodatak za ručak

Mini pecivo sa ukusom pice za koje vam ne treba kvasac, a ni prašak za pecivo (VIDEO)

Ako zamenite samo jedan sastojak, dobićete najbolju rusku salatu koju ste ikada probali

Turska lisnata pita sa sirom po receptu starih majstora koja je gotova za tren oka (VIDEO)

Raskošna đurđevdanska pogača: Ukrasite pogaču za praznik velikog sveca i sve će vam u kući ići kao voda (FOTO)

Omiljeni doručak klinaca: Pohovane viršle koje će vaša deca obožavati (VIDEO)

Punjena jaja: Ukusno i pikantno predjelo koje će oduševiti sve goste

Punjena pogača po bakinom receptu (VIDEO)

Napravite prženi narendani sir kakav do sada niste imali prilike da probate

5 najboljih sosova za prvomajski roštilj i savršeno ukusno meso

Ne bacajte jaja koja su vam ostala od Uskrsa: Tri ukusne obrok salate sa jajima

Čorba od karfiola na vodi je savršen način da finiširate post

Posni rolat sa povrćem je izvrstan izbor za ručak na Veliki petak

Pržene paprike sa sitnim sirom i jajima za odličan početak dana

Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne

Ajsberg salata sa tunjevinom i sosom od senfa

Zelena salata sa mirođijom i sirom kao lagani obrok ili najbolji prilog uz meso

Seoske palačinke sa kačkavaljem su savršen doručak, ručak ili večera

Pržene pite sa topljenim sirom i viršlama savršene za lagani doručak ili večeru

Ukusan domaći hleb koji je spreman za 20 minuta (VIDEO)

Zdrava salata sa leblebijom i mladim lukom za sve koji nemaju vremena da kuvaju zbog posla

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima