• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite preukusni posni đuveč za samo pola sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo interesantnog predloga za ručak koji možete da koristite tokom uskršnjeg posta

  • 1

Veliki post je počeo i sigurno vam nedostaje neki ukusan recept koji biste iskoristili za današnji ručak. Možete da odahnete, jer je tu ukusni đuveč koji će vam spasiti dan.

Verujte na reč, i kada je posni ručak u pitanju imate toliko mnogo izbora da ne biste poverovali. Samo je potrebno malo maštovitosti i na vašoj trpezi će se naći predivno jelo.

Evo kako da pripremite sočan posni đuveč.

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka,

- 2 čenja belog luka,

- 3 korimpira,

Foto-ilustracija: Profimedia

- 1 šolja graška,

- 1 šolja zelene boranije,

- 1/2 šolje pirinča,

- 1 šolja seckane paprike,

- 1 šolja tomatina (paradajz pirea),

- 3 šargarepe,

- maslinovo ulje,

- so,

- biber,

- malo suvog začina.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Na maslinovom ulju upržite crni i beli luk. Zatim dodajte na kolutiće izrezanu šargarepu. Prodinstajte oko pet minuta. Dodajte papriku, grašak, boraniju, krompir i nalijte jednom šoljom vode da se ukrčka. Kada se povrće izdinsta začinite biberom, solju, i suvim začinima. Povrću dodajte tomatino i opran pirinač. Još koji minut krčajte na vatri. Sipajte povrće u pekač ili pleh. Pa stavite povrće u već zagrejanu pećnicu na 250 stepeni Celzijusa da se zapeče. Ukoliko je potrebno dolijte malo tople vode u povrće. Đuveč je gotov kada voda ispari. Služite toplo uz bilo koju kiselu salatu!

Prijatno!

(Telegraf.rs / coolinarika.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cica S

    14. mart 2019. | 12:26

    Sto je najbitnije, zdravo je, ne mora se spremati samo u vreme posta, a povrce moze da se kombinuje po sopstvenim ukusu..Priatno..!!!

    Podelite komentar