0

Pripremite posni pasulj sasvim drugačijeg ukusa od onog na koji ste navikli

Vaskršnji post je u toku i sigurno će vam ovaj izvrsni recept za prebranac biti od velike koristi

Prebranac, Pasulj, Post, Posna trpeza, Ishrana,
Foto-ilustracija: Profimedia

Kada počne veliki post mnogim domaćicama posle nekog vremena ponestane ideja za ručak. Zbog toga je najbolje rešenje iskoristiti ovaj fantastičan recept za posni pasulj potpuno drugačijeg ukusa od onog na koji smo navikli.

Posni pasulj je omiljeno jelo u Srba, ali ovakav do sada sigurno niste probali.

Evo kako da ga pripremite i da oduševite porodicu i prijatelje.

Sastojci:

- 400 g belog pasulja,

Printskrin: pixabay

- 70 g celera,

- 80 ml maslinovog ulja,

- 70 g šargarepe,

- 150 g luka,

- 150 g paradajza,

- 2 crvene paprike,

- 4 čenja beli luk,

- 1 kašičica šećera

- so po ukusu,

- 1/2 veze peršuna,

Foto: Pixabay.com

- čubar po ukusu,

- nana po ukusu.

Priprema:

- Operite i potopite pasulj na 12 sati. Promenite vodu i stavite ga da provri, odvojite penu koja će se stvoriti i prospite prvu vodu. Operite pasulj mlakom vodom i stavite ga u glinenu posudu ukoliko ste u mogućnosti. Očistite i sitno isecite luk, šargarepu, beli luk, paradajz, celer i paprike i dodajte ih u pasulj. Začinite solju, šećerom, čubrom i nanom. Sipajte toplu vodu, oko 1 l, tako da ima 5-10 cm razmak do grla glinene posude. Pokloite i stavlite posudu u hladnu rernu, uključite je na 150 stepeni, pecite 90 minuta ili više ako pasulj nije dovoljno kuvan. Skinite poklopac i ostavite da se zapeče 10 minuta, izvadite ga i pospite iseckanim peršunom.

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)

Tagovi: pasulj, Posna hrana, Post, Prebranac, Recept, Recepti, Uskršnji post, Veliki post

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Kremasti sos od pečuraka koji odlično ide i uz testeninu i uz piletinu

Bebeća čorbica - idealna kada poželite da pojedete nešto zdravo

Bez njih je nemoguće zamisliti svaki svečaniji ručak: Evo kako se na jugu Srbije prave suve paprike

Zapečen turski kupus iz rerne sa junetinom i jogurtom

Originalna grčka musaka posle koje ćete polizati prste!

Zdrava kukuruzna pogača bez kvasca (VIDEO)

Kremasta vlaška salata idealno ide uz meso i kao meze

Posna kosovska salata od pasulja idealan je dodatak za ručak

Mini pecivo sa ukusom pice za koje vam ne treba kvasac, a ni prašak za pecivo (VIDEO)

Ako zamenite samo jedan sastojak, dobićete najbolju rusku salatu koju ste ikada probali

Turska lisnata pita sa sirom po receptu starih majstora koja je gotova za tren oka (VIDEO)

Raskošna đurđevdanska pogača: Ukrasite pogaču za praznik velikog sveca i sve će vam u kući ići kao voda (FOTO)

Omiljeni doručak klinaca: Pohovane viršle koje će vaša deca obožavati (VIDEO)

Punjena jaja: Ukusno i pikantno predjelo koje će oduševiti sve goste

Punjena pogača po bakinom receptu (VIDEO)

Napravite prženi narendani sir kakav do sada niste imali prilike da probate

5 najboljih sosova za prvomajski roštilj i savršeno ukusno meso

Ne bacajte jaja koja su vam ostala od Uskrsa: Tri ukusne obrok salate sa jajima

Čorba od karfiola na vodi je savršen način da finiširate post

Posni rolat sa povrćem je izvrstan izbor za ručak na Veliki petak

Pržene paprike sa sitnim sirom i jajima za odličan početak dana

Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne

Ajsberg salata sa tunjevinom i sosom od senfa

Zelena salata sa mirođijom i sirom kao lagani obrok ili najbolji prilog uz meso

Seoske palačinke sa kačkavaljem su savršen doručak, ručak ili večera

Pržene pite sa topljenim sirom i viršlama savršene za lagani doručak ili večeru

Ukusan domaći hleb koji je spreman za 20 minuta (VIDEO)

Zdrava salata sa leblebijom i mladim lukom za sve koji nemaju vremena da kuvaju zbog posla

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima