• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite posni pasulj sasvim drugačijeg ukusa od onog na koji ste navikli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vaskršnji post je u toku i sigurno će vam ovaj izvrsni recept za prebranac biti od velike koristi

  • 0

Kada počne veliki post mnogim domaćicama posle nekog vremena ponestane ideja za ručak. Zbog toga je najbolje rešenje iskoristiti ovaj fantastičan recept za posni pasulj potpuno drugačijeg ukusa od onog na koji smo navikli.

Posni pasulj je omiljeno jelo u Srba, ali ovakav do sada sigurno niste probali.

Evo kako da ga pripremite i da oduševite porodicu i prijatelje.

Sastojci:

- 400 g belog pasulja,

Printskrin: pixabay

- 70 g celera,

- 80 ml maslinovog ulja,

- 70 g šargarepe,

- 150 g luka,

- 150 g paradajza,

- 2 crvene paprike,

- 4 čenja beli luk,

- 1 kašičica šećera

- so po ukusu,

- 1/2 veze peršuna,

Foto: Pixabay.com

- čubar po ukusu,

- nana po ukusu.

Priprema:

- Operite i potopite pasulj na 12 sati. Promenite vodu i stavite ga da provri, odvojite penu koja će se stvoriti i prospite prvu vodu. Operite pasulj mlakom vodom i stavite ga u glinenu posudu ukoliko ste u mogućnosti. Očistite i sitno isecite luk, šargarepu, beli luk, paradajz, celer i paprike i dodajte ih u pasulj. Začinite solju, šećerom, čubrom i nanom. Sipajte toplu vodu, oko 1 l, tako da ima 5-10 cm razmak do grla glinene posude. Pokloite i stavlite posudu u hladnu rernu, uključite je na 150 stepeni, pecite 90 minuta ili više ako pasulj nije dovoljno kuvan. Skinite poklopac i ostavite da se zapeče 10 minuta, izvadite ga i pospite iseckanim peršunom.

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti