Vreme čitanja: oko 1 min.
Seoske palačinke sa kačkavaljem su savršen doručak, ručak ili večera
Vreme čitanja: oko 1 min.
Slatke ili slane palačinke su svima omiljene
Možda niste čuli za seoska palačinke, ali kada ih jednom probate poželećete da ih stalno jedete.
Za pripremu ovih palačinki potrebno je:
- 2 šolje brašna;
- ulje za podmazivanje tiganja;
- prsohvat soli;
- prsohvat šećera;
- šolja svežeg mleka;
- 1/4 kesice kvasca;
- 80g kačkavalja;
- jedno jaje.
Prosejte brašno, malo zgrejte mleko i razmutite kvasac sa šećerom. Jaje dobro umutite i narendajte kačkavalj.
Sve dobro promešajte u dubokoj činiji i ostavite na stranu da narastu 30 minuta.
Zagrejte tiganj, pa ga premažite uljem, ali samo prvi put jer se seoske palačinke ne lepe. Kutlačom isipajte na tri mesta u tiganj i pržite ih sa obe strane.
Veoma su ukusne i deblje nego obične. Možete da ih servirate na više načina.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aha
Baš seoske, s kačkavalj
Podelite komentar
XiDe
Naravno!I kackavalj kao i svaki drug sir izmisljni su na selu!
Podelite komentar
Petra
Lepo je
Podelite komentar