• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa lepše od ukusnih sarmica

  • 4

Neobičan recept za sarmice sa pilećom džigericom je pred nama.

Kako biste pripremili ukusno jelo potrebno je:

- kiseli kupus;

- šolja pirinča;

- glavica crnog luka;

- 400-500g pileće džigerice;

- jedna mala šoljica ulja;

- aleva paprika;

- biber;

- so;

- rasol.

Foto: Aksar-td

Džigerice blanširajte nekoliko minuta, pa po želji dodajte i ostale iznutrice. U tiganj stavite ulje i u njega dodajte glavicu sitno seckanog crnog luka i čašu pirinča. Dodajte biber, alevu papriku, so i malo pilećeg bujona. Ostavite tako na vatri pirinač da može da upije tečnost.

Isecite džigerice i počnite da uvijate sarmice. Uzmite list kupusa, stavite deo pirinča i deo džigerica i uvijte sarmicu.

Sarme poređajte zbijene u posudi, prelijte rasolom i vodom i stavite ih u rernu. Odozgo stavite foliju ili poklopac pa pecite dok ne bude gotovo.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Диоптрија?

    24. april 2019. | 18:53

    "ЛИСТ, КИСЕЛОГ КУПУСА"? МЕНИ ОВО ЛИЧИ НА ВИНОГРАДАРСКИ ЛИСТ.

    Podelite komentar

  • Lujovodopivac.

    24. april 2019. | 23:35

    Otisao si a sarmu probao nisi.

    Podelite komentar