• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preukusna bela čorba na makedonski način sa teletinom i krompirom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čorbe su odlične za rad creva i opšte dobro stanje organizma

  • 0

Ovo je najukusnija čorba koju ste do sada probali, a koju ćete rado spremati za vaše ukućane.

Evo šta vam sve treba za pripremu ove čorbe:

– 500 g telećeg mesa;

– glavica crnog luka;

– 3 kašike ulja;

– 2 šargarepe;

– 2 krompira;

– biber u zrnu;

– 3 lista lovora;

– 2 kašike brašna;

– crvena tucana paprike;

– 2 žumanca;

– čaša kisele pavlake;

– sveži peršun;

– sok od limuna;

– so.

čorba s mlevenim mesom Foto-ilustracija: Pixabay.com

U dublji lonac se sipa ulje, zagreje se, pa se na njemu izdinsta seckani crni luk. Dodajte meso iseckano na kockice, promešajte i ostavite da se dinsta. Sipajte 2 l vode, dodajte biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu, krompir i so.

Onda smanjiti temperaturu, a zatim poklopiti lonac i ostavi da se kuva sve dok povrće i meso ne omekšaju. U posebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodajte u čorbu.

Nastavite sa kuvanjem dok ne provri uz povremeno mešanje kako čorba ne bi zagorela. Umućena žumnca i kiselu pavlaku izmešajte, sklonite čorbu sa ringle i polako dodajte smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Dobro promešajte i poklopite.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti