• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 pudinga sa čija semenom: Ulepšajte sebi dan izvrsnim i zdravim dezertom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepša poslastica koja se lako pravi će danas sigurno završiti na vašem stolu

  • 0

Puding sa čija semenom je nešto novo i ukusno, što će vam definitivno ulepšati dan. Spremite neki od ovih recepata i zasladićete popodne sebi i svojoj porodici.

Čija semenke se smatraju supernamirnicom jer su odlične za zdravlje.

Naime, one su bogate antioksidansima i vlaknima. Sadrže puno omega-3 masnih kiselina, kalcijum, gvožđe, magnezijum, belančevine i još mnogo toga, pa su stoga idealne za kombinovanje s drugim namirnicama koje ćete konzumirati za doručak.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- U posudi izgnječite jednu bananu, dodajte grčki jogurt, bademovo mleko, ekstrakt vanile i čija semenke. Zatim sve to promešajte i dodajte jagode. Ponovo promešajte i prespite smesu u plastičnu posudu s poklopcem. Ostavite u zamrzivaču dok se ne stvrdne, a zatim servirajte s bananama i jagodama na vrhu.

- Sličan proces možete ponoviti s drugim sastojcima, koristeći grčki jogurt, malo meda, bademovo mleko, čija semenke i kakao u prahu. Sve to promešajte i prespite u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač dok se ne stvrdne.

- Jedna od najslađih verzija ovog pudinga je ona s kikiriki puterom. Kao i u ranije spomenutim pripremama i ovde će vam trebati grčki jogurt, bademovo mleko, ekstrakt vanile, malo meda, čija semenke i kikiriki puter.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti