0

Torta sa višnjama i čokoladom će oduševiti sva vaša čula (FOTO)

Ukoliko ste ljubitelji voćnih i kremastih kolača, onda je torta od plazme, čokolade, višnje i pavlake savršena za vas

Višnja torta
Foto-ilustracija:Pixabay

Želite ukusnu čokoladnu tortu sa primesama voća? Ovo je idealna poslastica koja će probuditi sva vaša čula. A evo i recepta za nju.

Recept koji vam donosimo je divan i zbog toga što umesto višanja možete da stavite bilo koje šumsko voće.

Za patišpanj je potrebno 5 belanaca, 5 kašika šećera, 180 g mlevenih oraha, 22 kašike brašna i pola praška za pecivo.

Za fil vam je potrebno 5 žumanaca, 350 g višanja, 1 puding od čokolade, 250 ml soka i vode i 200 g šećera.

Plazma fil: 400 g kisele pavlake 20 posto masnoće, 200 g šećera u prahu, 230 g mlevene plazme, 1 šlag krem (75 g) i 150 ml mleka

Osim ovih sastojaka potrebno vam je još 1 šlag krem (75 g), 150 ml mleka, 150 ml slatke pavlake, roze prehrambena boja i čokoladice kokos u listićima.

Patišpanja

Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte u umućena belanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Pečenu patišpanju izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda je prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate foliju ili papir za pečenje da biste je kasnije lakše izvadili iz kalupa.

Foto-ilustracija:pixabay

Fil čoko-višnja

Višnje otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite. Ostatak tečnosti i šećer stavite sa višnjama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.

Odmah izručite preko patišpanja u kalupu i izravnajte. Pokrijte streč folijom i ostavite 30-45 minuta da se ohladi.

Sjedinite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu. Posebno umutite šlag krem i hladno mleko, pa dodajte u fil sa plazmom. Sipajte preko čoko-višnja fila.

Ostavite u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.

Nadev

Izmiksajte šlag krem i hladno mleko. Dodajte boju i slatku pavlaku i sve miksajte do željene gustine. Premažite tortu i ukrasite po želji.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Tagovi: Čokolada, desert, dezert, Kolač, Poslastica, Recept, Recepti, Slatkiši, torta, Višnja

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Za 30 minuta bez pečenja napravite najukusniju Šeherezadu sa keksom i sezonskim voćem koju ste ikada probali

Poslastica za Ginisa: Najduži tiramisu na svetu može da zasladi i do 15.000 ljudi (VIDEO)

Brzo i jednostavno: 3 najbolja posna slatkiša koji će vam zasladiti post

Posni sutlijaš sa cimetom i orasima koji je bolji od originalnog

Ukusan posni kolač sa jabukama, grizom i orasima

Nutela torta od samo 2 sastojka se pravi očas posla, a nešto ukusnije sigurno niste probali

Domaći uštipci sa kvascem idealni su za doručak, ali i za desert

Ukusna kremasta torta sa dva fila bez pečenja koja je spremna za samo 15 minuta (VIDEO)

Švedske bolje od američkih: Napravite preukusne palačinke koje su zaludele sve

Rendana pita sa voćem i puterom zbog koje ćete zaboraviti na dijetu

Savršena sladoled torta zasladiće vaš nedeljni ručak, a pravi se jako brzo i lako

Prste da poližete: Prava voćna fantazija koja je spremna za samo 15 minuta

Slasni korneti sa kremom od limuna i šećerom u prahu

Tufahije na srpski način: Turci su ih izmislili, a mi smo ih učinili pravom poslasticom (VIDEO)

Kolač od banane i kiselog mleka za lagani desert posle ručka

Kolač za sve lenje domaćice: Sočan i neodoljiv čokoladni desert bez jaja i mleka koji je gotov za pola sata

Mekani limun kolač koji savršeno ide uz kafu

Deca najviše na svetu vole ovaj prost kolač, a sa osmehom ga jedu i odrasli

Sitni kolači vraćaju u detinjstvo: Pripremite izvrsnu slatku salamu i zasladićete svoj dan

Bombice od čokolade i crvenog vina su neprevaziđena poslastica, a jednostavno se prave

Elvis Prisli je najviše na svetu voleo baš ovu poslasticu

Zasladite se tompusima sa medom i cimetom

Dansko pecivo sa krem sirom koje se prosto topi u vašim ustima (VIDEO)

Dezert koji se ne peče: Čiz kejk sa višnjama je pravi slatkiš za Dan zaljubljenih

Karamelizovani pirinač za sve ljubitelje sutlijaša

Ukusna torta uvek počinje upravo od kore: Laki recept za univerzalnu koru za torte

Brzi i sočni domaći čupavci sa čokoladom i kokosom

Krofne iz rerne: Najukusnije krofne koje ste ikada probali, a spremne su za tili čas

Spremite čokoladni kolač u šolji za samo jedan minut (VIDEO)

Voćno moćno uživanje: Pita sa breskvama kojoj se ne može odoleti

Meksička topla čokolada na srpski način

Penasta čokoladna torta za sladak i maštovit dan (RECEPT)

Najslađa pita od jabuka koju ćete ikada napraviti (RECEPT)

3 pudinga sa čija semenom: Ulepšajte sebi dan izvrsnim i zdravim dezertom

Kolač od banane koji idealno ide uz kafu (VIDEO) (RECEPT)

Mediteranski čokoladni kolačići će vam ulepšati svaki hladan dan (VIDEO)

Napravite domaći mančmelou koji je garantovano bolji od kupovnog

Probajte keks sa bademom i karamelom koji se pravi za svega 20 minuta (VIDEO)

Domaći puding od banana je spas za svaku mamu kada treba brzo stvoriti nešto slatko (RECEPT)

Povratak u detinjstvo: Posno medeno srce je najjednostavniji i najukusniji kolač za hladne zimske dane

7 japanskih poslastica koje možete da napravite od srpskih sastojaka (RECEPT) (VIDEO)

Čokoladna pita sa pepermintom je dezert u koji ćete se zaljubiti, a pravi se nikad lakše (RECEPT)

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima