• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni sutlijaš sa cimetom i orasima koji je bolji od originalnog

Vreme čitanja: oko 1 min.

To što postite ne mora da znači da trebate da se lišavate omiljenog slatkiša

  • 1

Posni sutlijaš može da vas oraspoloži i zasladi u dane posta, pogotovo što se sprema na potpuno drugačiji način od klasičnog.

Za posni sutlijaš vam je potrebno:

Foto: Pixabay.com

- 2 šolje pirinča;

- 800-900ml kokosovog ili sojinog mleka;

- 200ml vode;

- šolja smeđeg šećera;

- cimet za posipanje;

- voće ili džem za ukrašavanje.

Foto: Pixabay.com

Pirinač dobro operite i stavite u posudu. Sipajte vodu koliko da ga prekrije i ostavite 30 minuta da tako odstoji. Nakon toga ga dobro isperite i stavite da se kuva u 150ml vode na tihoj vatri. Kada omekša sipajte mleko i promešajte. Ako je smesa previše tečna nemojte dodavati celu količinu mleka.

Nakon 10 minuta dodajte šećer i nastavite da mešate. Držite pirinač na vatri dok se ne skuva dobro. Nakon toga ga ostavite da se ohladi i servirajte u posudama, pospite desert cimetom i ukrasite po želji voćem ili džemom.

Za još bolji ukus savetujemo vam da ga pospete mlevenim orasima, bademima ili kokosovim brašnom.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cica S

    15. mart 2019. | 12:54

    Moze i sa palminim mlekom..Ima vise kombinacija, pa kako ko voli..Kao dete jos, uvek sam ga volela uz obilje cimeta. Neprevazidjen slatkis

    Podelite komentar