• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za 30 minuta bez pečenja napravite najukusniju Šeherezadu sa keksom i sezonskim voćem koju ste ikada probali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moćna voćna torta koja obara s nogu

  • 0

Šeherezada torta je jedna od najpopularnijih inajomiljnijih kod nas. Ipak, ovo je nešto drugačiji recept jer sadrži turski keks i jednostavno se pravi.

Moćna voćna torta koja se pravi za svega 30 minuta mora da bude omiljeni recept svake domaćice.

Evo kako da napravite Šeherezadu kakvu do sada niste jeli i uštedite gomilu vremena.

Sastojci:

- 1 pakovanje turskog keksa,

Foto: Pixabay.com

- 1 l mleka,

- 3 puding vanile,

- 6 kašika šećera,

- 150 g margarina,

- 500 g slatke pavlake,

- 600 g malina (ili drugog sezonskog voća)

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

- 8 dl mleka staviti da se kuva sa šećerom, a puding iznešali sa preostalim mlekom. Kad puding provri i  kad se prohladi treba ga izmiksati sa margarinom, pa varjačom umešati u sve 2 kašike umućene slatke pavlake. Keks podeliti na tri dela, jedan deo poređati na tacnu (nije potrebno umakati u mleko). Premazati trećinom fila i poređati polavinu malina ili drugog sezonskog voća. Preko malina premažite trećinu slatke pavlake. Postupak ponovite još dva puta s tim da maline stavljate još samo na drugi red, odnosno u treći red ide keks, fil, šlag. Ukrasite po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs / recepti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti