• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne ruske kape kakve do sada niste probali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova poslastica ostavlja bez daha

  • 2

Poslednji dan posta mora dobro da se zasladi, a za to je najbolji način da pripremite ruske kape na poseban način. Evo recepta za ovaj dezert.

Ruske kape obožavaju svi, i odrasli i deca. Zbog toga je baš sada pravo vreme da ih spremite i da usrećite porodic i prijatelje.

Ovo je način da pripremite sjajan slatkiš.

Sastojci:

za koru:

- 200 g brašna,

- 10 kašika šećera,

Foto: Pixabay.com

- 1 prašak za pecivo,

- 2 dl kisele vode,

- 0,5 dl ulja,

- 2 pune kašike kakao praha.

za fil:

- 500 ml sojinog mleka (ili palminog),

Foto: Pixabay.com

- 200 g šećera,

- 2 vanil šećera,

- 3 kašike gustina,

- 3 kašike brašna,

- 250 g posnog margarina.

za glazuru:

- 100 g posne čokolade,

- 3 kašike ulja,

- kokos za valjanje.

Printskrin: YouTube / Natašine Slastice

Priprema:

- U činiju sipati sastojke za koru i sjediniti ih žicom za mućenje.Pleh (38×26 cm) obložiti papirom, sipati smesu i staviti koru da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200C 15min. Na isti način napraviti jos jednu koru. Kada se kore ohlade, modlom za krofne (ili čašom) izvaditi 48 krugova. Za fil staviti 4 dl mleka da provri sa šećerom i vanil šećerom.Sa ostatkom mleka (1 dl) izmutiti brašno i gustin, pa ih skuvati u kipućem mleku. Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom, pa filovati kape. Na jedan krug staviti punu kašičicu fila, preklopiti sa drugim krugom, pa bočne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos. Ukupno će vam ispasti 24 ruske kape.  Za glazuru otopiti posnu čokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kašičicu. Ohladiti ih do služenja.

(Telegraf.rs / posnajela.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Bgd

    26. april 2019. | 11:08

    Posni slatkiš ne postoji, ako jedan dan ne možeš da se suzdrzis da ne jedeš kao mećava, onda nemoj ni da postis.

    Podelite komentar

  • Nista licno

    26. april 2019. | 11:49

    Danas se posti na vodi.

    Podelite komentar