≫ 

Hrskava pizza kalcona

Preklopite pizzu i neka ukusan fil bude iznenađenje za goste!

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 300 g brašna

- 20 g kvasca

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašika soli

- 2 dl vode mlake

Nadev:

- 100 g kečapa

- 200 g trapista

- 150 g praške šunke ili salame

- origano

- so

- 2 kašike maslinovog ulja

U činiju staviti brašno, a u posebnu činiju izmrviti kvasac, dodati mlake vode (oko 1 dl), so i maslinovo ulje i promešati pa ostaviti malo da stoji. Kada kvasac nabubri dodati u brašno i ostatak vode i mesiti varjačom.

Testo možete premesitii i podeliti na dva jednaka dela ili napraviti jednu veću kalconu. Ostaviti testo da odmara toliko dok ne iseckate šunku i izrendate sir. Potom razviti tanko u krug, premazati ravnomerno kečapom, poređati šunku i preko rendani sir, so, origano i preliti sa malo maslinovog ulja, presaviti na pola, spojiti ivice i poprskati malo sa vodom odozgo.

Možete i praviti manje kalcone.Od testa odvajati loptice,razvijati ih oklagijom u krugove,stavljati nadev i preklapati. Odozgo posuti parmezanom ili trapistom. Peći na 220°C oko 20 min.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA