≫ 

Vegetarijanska kremasta pasta sa spanaćem

Ukusno, brzo i zdravo...

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

 

- 400 g integralne testenine po izboru

- 300 g svežeg spanaća

- 2 kašike maslaca

- 2 kašike brašna

- 500 ml mleka

- 1 povrtna kocka za supu

- 40 g rendanog parmezana

- morska so

- sveže mleveni crni biber

- beli luk u prahu

- kisela pavlaka po želji

- maslinovo ulje

 

Priprema:

 

Pastu kuvati prema uputstvu sa ambalaže. Spanać očistiti, oprati, ocediti i krupno iseći. Na zagrejanom maslinovom ulju, u većem tiganju, propržiti spanać da omekša. Posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu. U posebnoj posudi na zagrejanom maslacu propržiti brašno, doliti mleko istovremeno mešajući žicom, dodati kocku za supu, smanjiti vatru i kuvati par minuta da se sos zgusne. Umešati parmezan, malo belog luka u prahu i proveriti ukus, dosoliti, ako treba.

 

Kuvanu i proceđenu pastu umešati u spanać, preliti bešamel sosom, promešati i odmah poslužiti.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA