Mafini sa jabukama, odlična poslastica za sve sladokusce

Jedu se s uživanjem, i topli i hladni...

  • 0

Sastojci:

- testo za mafine

- 115 g putera

- 200-250g šećera

- 5 ml ekstrakta vanile

- malo soli

- 2 jajeta

- 220 g brašna

- 7g praška za pecivo

- 1 g mlevenog cimeta

- 120 ml mleka

- 300 g oljuštenih i naseckanih jabuka

- 60 g lešnika ili oraha (naseckanih)

Smesa za posipanje mafina:

- 50 g šećera

- 1 g mlevenog cimeta

- 25 g brašna

- 30 g sitno naseckanog putera

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 180°C i pripremite tepsiju za mafine u koju stavite korpice za pečenje ili premažete puterom. U većoj posudi dobro pomešajte: puter (gledajte da ga izvadite ranije iz frižidera - mora biti mekan, a ne tvrd), šećer, ekstrakt vanile i so - da se lepo sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i jako mešajte dok se ne sjedini i ne postane vazdušasto.

Pomešajte prašak za pecivo, cimet i brašno i polako dodajte tu mešavinu (kašiku po kašiku) u činiju sa ostalim sastojcima lagano dodajući po malo mleka i mešajte dok se sve lepo ne ujedini. Kada je masa sjedinjena dodajte seckane jabuke i lešnike ili orahe. Za hrskavi posip od cimeta u maloj posudi pomešajte šećer, cimet, brašno i puter i mešajte dok se sve ne sjedini (možete i rukama "izmesiti" tu masu koja bi trebalo na kraju da bude u obliku malih mrvica - gledajte da mrvice ne budu veće od zrna graška).

Napunite svaku korpicu masom za mafine do ¾, a zatim svaki mafin pospite pripremljenim mrvicama. One će, kada se ispeku, mafinima dati specifičan miris i preukusnu hrskavu "kapicu". Ubacite u prethodno zagrejanu rernu oko 30 min, odnosno, dok ne dobiju braonkasto-zlatnu koricu, a zatim ih izvadite iz rerne i iz tepsije, a najbolje bi bilo da ih stavite na žicu (kakva ide u rernu) da se hlade, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA