PARAĆINAC DOBIO NASLEDSTVO OD 3,5 MILIONA DINARA: Sve pare potrošio da napravi put do ujakovog groba

Put inače vodi do groblja, a nazvan je Radivoje Miljković, po osobi koja je ostavila nasledstvo

  • 6

Paraćinac Borivoje Jovanović odrekao se nasledstva u korist meštana sela Buljana, jer je celokupnu sumu od 3,5 miliona dinara uložio u put.

MUSLIMANSKA PORODICA OBNAVLJA PRAVOSLAVNU CRKVU: Naši prijatelji Srbi nisu više tu, a ova ruševina iza je njihova svetinja (VIDEO)

On je, naime, pokrio polovinu troškova izgradnje novog seoskog druma čija je vrednost procenjena na 7,3 miliona evra. Put inače vodi do groblja, a nazvan je Radivoje Miljković, po osobi koja je ostavila nasledstvo.

- Ujak Radivoje Miljković je preminuo u 81. godini i sa ujnom sam odlučio da deo nasledstva doniram za asfaltiranje puta do groblja. Ujak je imao veliku penziju iz Švajcarske i otpremninu zato što je tamo na poslu oslepeo. Imali su težak život, a ovo je način da ja, ali i čitava zajednica zadržimo sećanje na njega - objašnjava Borivoje za Blic.

Meštani Buljana kažu da više neće imati probleme pri dolasku do groblja kojim je bilo teško prolaziti kad padne kiša, jer sada raspolažu novom deonicom od kilometar puta na kojoj se već nalazi tabla sa imenom donatora Radivoja Miljkovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA