≫ 

POČELA TREĆA REGIONALNA BLOGOMANIJA: Glavni govornik prvog dana Veselin Jevrosimović (FOTO)

"Blogomanija Fashion & Beauty" je treća regionalna Blogomanija koja će se od 8. do 12. juna baviti aktuelnostima iz trenutno najperspektivnije sfere Interneta - industrijom mode i lepote

  • 0

Treća regionalna Blogomanija, koja ove godine u fokusu ima industriju mode i lepote, počela je danas u Mariboru gde će više od 100 predavača te industrije i IT sveta govoriti o vezi modernih tehnologija, privrede i mode, kuda ide industrija putovanja u doba društvenih mreža.

Blogomanija Fashion & Beauty predstavila prve predavače: Otvorene prijave za najveću regionalnu konferenciju!

Glavni govornik prvog dana bio je vlasnik kompanije Comtrade iz Beograda Veselin Jevrosimović, koji je, govoreći o poslovanju tog preduzeća, napravio paralelu sa mitskom pticom feniks ističući da je to tip kompanije koji može da se restrukturira u hodu, okrene novom tržištu i prostorima, koji duže traje...

Konstatujući da je za taj posao potrebno znanje, talenat, novac, vizija da znate u kom pravcu ćete voditi firmu u narednih pet godina, kao i strpljenje, jer uspeh ne dolazi preko noći, već se do njega stiže marljivim i upornim radom, Jevrosimović je istakao da je Comtrade jedna među najinovativnijim svetskim kompanijama.

Naime, kako je istakao, iako većina smatra da je Comtrade kompanija čiji su zaštitni znak televizori, tableti i slični proizvodi, zapravo njen glavni proizvod jesu softverska rešenja.

- Mi smo se odavno okrenuli softveru. Naša rešenja su izuzetno skupa, imamo više od 2.000 inženjera - rekao je Jevrosimović naglašavajući da je ta kompanija prisutna u 20 zemalja i na tri kontinenta.

Foto: Blogomanija Foto: Blogomanija

On je kao primer naveo da softverska rešenja izašla iz Comtrade-a mogu da se nađu u velikim kompanijama, poput avio-prevoznika Rajan Er, automobilskog giganta BMV, avio-kompanije Erbas...

- Komtrejd je članica CERN (Evropska orgniaziaj za nukelarna istraživanja) open lab, uz Intel, Cisco, Oracle, Siemens i još samo šest kompanija iz čitavog sveta - rekao je Jevrosimović najavljujući nove proizvode te kompanije, poput “Tesla clouda”, ogromne platforme koja će biti namenjena edukaciji, ali i aplikaciji za mobilni telefon preko kojeg će rukovodstva preduzeća moći da u svakom trenutku vide kako njihove kompanije posluju.

Veselin Jevrosimović će danas uručiti i prvu "@neshasr" nagradu u čast preminulog Nenada Pavlovića, jednog od prvih blogera i tviteraša u Srbiji.

Danas će na Blogomaniji biti još interesantnih tema, poput pokretanja blogova, krađi internet sadržaja, mitovima i istinama o kozmetičkim proizvodima i koži, saradnji sa brendovima, negativnom PR-u..., dok je za kraj dana predviđena modna revija kreatorki Zorane Miličić i Lune iz Srbije.

"Blogomanija Fashion & Beauty" je treća regionalna Blogomanija koja će se od 8. do 12. juna baviti aktuelnostima iz trenutno najperspektivnije sfere Interneta - industrijom mode i lepote.

Održava se u Habakuku u Sloveniji, a sve detaljnije informacije mogu se naći na sajtu www.blogomanija.net  ili preko preko fejsbuk stranice i tviter naloga konferencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA