SAD JE I ZVANIČNO: Najveći negativac iz video igrica je SRBIN (VIDEO)

Posle toliko svađa po internetu i svojatanja Nika Belića (nešto otprilike kao za Teslu ili Novaka Đokovića, posebno između Srba i Hrvata) istina je izašla na videlo...

  • 23

Jedna od verovatno najvećih misterija u gejming svetu je napokon rešena.

Svi koji igraju igre ili su ih igrali, sigurno su u jednom trenutku imali neki GTA instaliran na svojoj mašini ili konzoli, ali nijedan deo u ovoj franšizi nije bio toliko prekriven misterijom koliko je bio četvrti deo ove igre.

I sve to zbog jedne stvari koja je dovodila ljude do ludila, ko je Niko Belić? Odakle dolazi Niko? Da li je Srbin, Hrvat ili Rus?

Za one koji možda nisu igrali ovaj deo (ako postoje) kratka lekcija iz istorije.

Niko je pobegao od ratom razorene zemlje (ne kažu nikad tačno koja je u pitanju, osim da je negde na Balkanu), kod svog rođaka Romana u izmišljenom gradu koji se zove Liberty City kako bi živeo američki san i u potrazi za čovekom koji je izdao njegovu jedinicu u ratu 15 godina pre toga.

Kada Niko provali da je Roman lagao o njegovom bogatom životu, vilama, ženama odlučuje da napravi nešto sam, kada je već došao u Ameriku. Dalje nije potrebno, ako želite i ako vas interesuje probajte igru, nećete zažaliti odlična je, ako ne možete imate ceo gejmplej ispod u videu.

Igrate ga godinama, a ovih 10 stvari o GTA sigurno niste znali (FOTO) (VIDEO)

A sada da se vratimo na temu.

Rockstar nije hteo to da komentariše ove stvari, puštao je gejmere da lutaju sa svojim izjavama i da prave sami istoriju glavnog protagoniste. Ali, da uvek postoji ono izvesno ali, toliko godina je prošlo a prašina se još nije slegla do ovog trenutka iako je igra izašla pre čitavih 9 godina.

Niko Belić je SRPSKI VOJNI VETERAN IZ RATA U BOSNI, tako su makar rekli iz studija koji je zaslužan za ovaj gejmerski blokbaster.

Ali to se nije dogodilo u formi neke izjave, nego posle izjave jedne gejmerke koja je bila besna zbog nedostatka ženskih glavnih likova u igri, ali kako kaže čak ni to nije bio njen glavni problem već politička klima između Amerike i Rusije koja je podosta zagrejana, a kako ona tvrdi uopšte nije ok jer kako kaže što bi bio Rus a ne neko drugi jer "Rusi pokušavaju da ih kontrolišu i kako su verovatno platili programerima kako bi Niko bio Rus".

Ona nije stala tu, tražila je da Rockstar izda zvanično saopštenje kojim se udaljava i izvinjavama zbog toga.

Niko Belić je Srbin Niko Belić je Srbin

Naravno, kada krenete protiv tako velikog studija, koji je do sada samo hitove izbacivao, koji su bukvalno bili više filmovi nego igre, možete da zamislite kakav je bio njihov odgovor.

Odgovor vam nećemo preneti u celosti, nego samo u kratkim crtama (možete pročitati celu izjavu u slici ispod).

- Zdravo Sara. Prva stvar Niko Belić, glavni protagonista igre nije Rus nego Srbin. Kao što ste upoznati, Srbija je nekih 3.000 milja od Rusije. Druga stvar, mi se ne pripajamo nijednoj stranci, niti nas interesuje ko je u našoj firmi blizak nekoj stranci, mi verujemo da svi političari i njihove stranke zaslužuju isti tretman makar kada su naše igre u pitanju, u prevodu, nebitno je da li ste demokrata ili republikanac, mi nemamo favorite. Treća stvar naš tim se sastoji od gomile veoma tralentovanih individua koji rade naporno kako bi napravili od igre ono što jeste, želimo da kažemo da nas ne interesuje ko je odakle jer to ne gledamo, imamo dosta Ruskih programera, dizajnera, majstora zvuka itd. bez kojih vi ne bi mogli da igrate igru.

Njihova izjava se nastavlja sa zabranom od 7 dana Sari na forumu i ako nastavi sa tim može da dobije doživotnu zabranu jer nije poštovala pravila njihovog foruma gde su ovakve stvari i vređanje na nacionalnoj osnovi bilo kakve vrste strogo zabranjene.

Niko Belić je Srbin

Posle toliko svađa po internetu i svojatanja Nika Belića (nešto otprilike kao za Teslu ili Novaka Đokovića, posebno između Srba i Hrvata) istina je izašla na videlo, ponovićemo još jednom Belić je Srbin!

A tebi Sara, hvala što si se potrudila da rešiš najveću misteriju u GTA franšizi do sada i verovatno u igrama, jeste da si "popila" ban, jeste da si verovatno teški nacionalista, ali svaka čast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    18. maj 2017 | 21:45

    Kao što je u Srbiji najveći negativac amer.

  • Tamara

    18. maj 2017 | 23:09

    Kiss my shiny SERBIAN beautiful shiny

  • Ckm

    19. maj 2017 | 00:40

    Kako nisu znali, kad se pojavila igrica u Svetu Kompjutera pročitah da je Niko Srbin iz Bosne. Kako sad to niko nije znao?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA