Flickr počinje da briše fotografije korisnika nakon 5. februara - evo kako da ih sačuvate

Poslednje upozorenje

  • 0

Flickr je još u novembru 2018. godine najavio promene vezane za korisničke naloge koji će sada biti podeljeni na besplatne i premijum koji koštaju 50 dolara na godišnjem nivou.

I dok je kompanija ranije korisnicima dala terabajt prostora za čuvanje fotografija, besplatni nalozi će sada biti ograničeni na 1.000 fotografija.

Takođe, svi koji imaju besplatni nalog i više od 1.000 fotografija na platformi nakon 5. februara mogli bi da ostanu bez njih.

Foto: Pixabay.com

Ovo može da predstavlja ozbiljan problem jer je za mnoge Flicrk predstavljao skladište brojnih fotografija i sećanja. To takođe znači da bi ovi korisnici mogli da ostanu bez dobrg dela toga.

Naravno, najočiglednije rešenje jeste bekapovanje ovih fotografija na nekom drugom mestu ili mediju, ali ni to neće biti previše lako jer proces skidanja fotografija nije baš najlakši.

Ako želite da svučete sve fotografije, na hard disk recimo, to neće ići tako glatko jer u jednoj turi možete da povučete maksimalno 500 fotografija.

Pritom, sve ovo ne možete da obavite jednim klikom, već vas očekuje nekoliko koraka. Prvo birate slike koje želite da skinete, onda dobijate .zip fajl u vaš Flickr inboks, i tek tada možete da preuzmete svoje slike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA